Giriş
(5)

Otostop Güzergahı - Topçular

orkanski
Selamlar,Cuma akşamı ya da cumartesi sabahı otostopla Marmaris'e gidiyoruz 2 kişi. Otostop çekerek gideceğiz ama Istanbul'dan otostopla nasıl çıkılır emin olamıyorum, Topçular'a kadar toplu taşıma yapıp oradan parmak olayına girebiliriz. Fikri deneyimi olan? Güzergah konusunda da tavsiyelerini bekle
Selamlar,

Cuma akşamı ya da cumartesi sabahı otostopla Marmaris'e gidiyoruz 2 kişi. Otostop çekerek gideceğiz ama Istanbul'dan otostopla nasıl çıkılır emin olamıyorum, Topçular'a kadar toplu taşıma yapıp oradan parmak olayına girebiliriz.

Fikri deneyimi olan? Güzergah konusunda da tavsiyelerini bekleriz, körfezi dolaşan arabalar ağırlıklı nereden geçiyorlar, arabalı vapur kalabalık olur diye o yolu tercih edecek de çok araç vardır diye tahmin ediyorum.
0
orkanski
(25.08.11)
bence topçulardan (feribottan)) karşıya geçip, arabalı vapur çıkışında (gemlik-bursa yolunda) otostop çekin. otostopla körfezi dolanmaya kalkarsanız çok oyalanırsınız.
hem izmit ve ilçelerine giden çok araba olacaktır. güneye giden araba durdurmanız baya vakit alabilir.
0
delfina
(25.08.11)
aynı güzergahta sayısız otostop yolculuğu yaptım. anlatayım.
körfezi dolaşmak çok büyük angarya. e-5 gebze sapağından topçulara inen yoldan başlamanız en mantıklısı olur. denk gelirse feribota da para vermezsiniz. olmazsa feribotla karşıya geçip ordan başlarsınız. sabah erken saatlerde yola çıkın ki gece olmadan varasınız. ben bursa da üniversitenin orda otobanın ortasında kalmıştım bir gece. insaflı bir tır şöförü durmasa kurda kuşa yem olurdum. mümkünse balıkesir sınırlarını transit geçin. ordakiler baş parmağı kaldırıp ileriyi göstermenin anlamını bilmiyorlar. saatlerim geçti balıkesir sınırları içinde. bursadan sonrası görece rahat zaten. egeye yaklaştıkça daha kolaylaşıyor yolculuk.

yılmayın sıkılmayın. yanınızda az da olsa erzak olsun. kek falan işte nebiliyim.
0
fiyuuuu
(25.08.11)
Kendi arabanla gidecek olsan körfezi dolaşmak mantıklı ama yaya olarak feribota binmek sana çok zaman kazandırır. Çünkü bayram trafiğini göz önüne alarak seferleri arttırıyorlar. Körfez trafiğiyle uğraşmadan ve sırada hiç beklemeden geçersin. Araç sahipleri uzun kuyruklarda bekleyecek tabi.
0
arnold schwarzeneger
(25.08.11)
körfez olayı rafa kalktı o zaman, otostop tanrılarından şans diliyorum
0
🌸orkanski
(25.08.11)
buradan gece çıkmayı düşünüyoruz aslında feribotta bütün haftasonu bi yoğunluk olacaktır bir allahın kulu bizi sahaba kadar bi yere atmış olur herhalde. Arabalı vapur gidiş dönüşlerde tamamen boşaltılıyor mu yukarı bi yere kıvrılıp uyusak mesela 3-4 gibi de inelim desek he derler mi?
0
🌸orkanski
(25.08.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.