[]

Macbook Pro Çöp Kutusu Boşaltamama Sorunu-YARDIM PLS!

Merhaba,
Mac OS X Lion 10.7.1 Macbook Pro kullanıyorum.

Harici disk bağlı iken bir temizlik yaptım(hem hdd.den hem ahrici diskten bir çok yüklü dosya sildim).

Ardından empty trash dediğimde(harici disk bağlı iken) -ekt koyduğum resimdeki penceredeki gibi- 4000 silinecek belge buluyor ancak saatler geçmesine rağmen hiçbirini silmiyor. (Secure empty trash değil Empty trash uyguluyorum.)

Harici disk takılı değilse aşağıdaki uyarı (sıfır belge bularak) saatlerce devam ediyor.

Ne yapmam gerekiyor, çözümü bulamadım internette.

Yardımcı olacak birileri var mı acaba?

Teşekkürler,

 
belki lionda da calisir: forums.macrumors.com

bu da applecare in cozum onerisi:

Hi Benjamin,

Just got off the phone with Applecare.

It took us a awhile but eventually using these steps helped with solving the problem.

Go to Terminal
Type in the following command

sudo rm -rf

Make sure there is a "space" right after -rf
Then drag all your files or folders into Terminal after the command above
It should show you a list of all files and folders you dragged into Terminal
Next hit enter
It will ask for your system password
Enter in your password which will show blank
Hit enter
Then go back to your trash can and empty it.

Your trash should be empty now.

To keep it simple, instead of dragging a bunch of files and folders into Terminal, I found it was easier to drag all your trash into one folder and then use that one folder to drag into Terminal.

A final note. I created a dummy .txt file, dropped it into trash and noticed my trash still does not empty by simply right clicking and selecting empty trash.

I'm not sure if this is a bug in the Lion OSX or not. Hopefully, someone can provide some more insight.
  • hubble  (25.08.11 11:39:38) 
şöyle bir önerim olacak, bir zamanlar benzer bi durum bana da oluyordu. Çöp kutusunda 400 klasörün iç içe geçtiği bir klasör vardır, bu sebeple siliyor gibi silinip silinemiyordu. İnternetten araştırıp şöyle bi yol bulmuştum, terminalden bu çöp kutusunun esasen durduğu yere gidip ordan çöp kutusunu silip tekrar bir çöp kutusu yaratmıştım.


  • lagoon  (25.08.11 11:58:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.