[]

finlandiya vize ? ucuz ulaşım?

sayın milletvekili seçmeleri. finlandiya vize (schengen) verme konusunda nasıldır?bide oraya nasıl ucuz giderim?

interrail bileti de alıp bir şehre kadar tren ile gidebilirim. yani türkiyeden şuraya git oradan uçak bileti daha ucuz oluyor filan gibisinden tavsiyelerinize ihtiyacım var ya da türkiye'den şuraya uç oradan otobüs filan yardır demeniz yeterli..

not.thy 650 tl'ye uçuruyor

 
airbaltic istanbul'dan biraz daha uygun ucuyordu gecen sene finlandiya'ya ama cok ucuz bilet bulabileceginizi sanmiyorum. konsolosluk calisanlari ilgililer ve en onemlisi insanlara insan gibi davraniyorlar. benim vizem cok cabuk cikmisti yalniz davet mektubu veya gitme sebebi ile ilgili bir evragi onemsiyorlar.


  • luthier  (24.08.11 16:56:35) 
airbaltic +1
airbaltic'tan riga'ya uçak bileti alırsan riga-tampere ryanair ile gidebilirsin. (finlandiyanın hangi şehrine gideceğini yazmamışsın) eğer daha uygun fiyatlı bişey bulursan (rusya) st petersburgdan da finlandiyaya dolmuş ve hatta trenler var.

finlandiya trenleri çok düzenli ve konforlu ancak biraz pahalı. buradan saat ev fiyatları görebirsin.
www.vr.fi
öğrenci indiriminden yararlanmak için ya fin öğrenci kartın yada ISIC olması gerek.

vize için çok evrak istiyorlar ama gitme niyetine bağlı olarak ve evraklarında eksiklik yoksa, çok sıkıntı çıkarmadan vize veriyolar. duruma göre 1 hafta-10 gün olabiliyor yalnız. istanbul ve ankara personeli oldukça ilgili, telefonda her soruna cevap veriyolar. tek sıkıntı çok kısa süreli telefon saatleri var. internet sayfasında yazıyor zaten çalışma saatleri ve günler.
  • halanne  (24.08.11 18:26:42) 
denildiği gibi davet mektubu falan amacı belirten bişey olursa çok kısa sürede çıkıyor. hatta bana iki haftadan önce çıkmaz, olmazsa size haber veririz demişlerdi. 4 gün sonra elime geçti pasaport. ama bilet sıkıntılı maalesef.


  • kim milton nielsen  (24.08.11 18:31:38) 
geç mi oldu bilmiyorum ama pegasus uçakları 250-300 tl civarına danimarkaya gidiyor, ordan trenle stockholm yaparsan feribotla helsinkiye veya turkuya geçebilirsin, interraille tren bedavaya gelse bi de feribot için %20 indirim alsan olur bu iş bence.. ama her feribot hattında interrail indirimi yok sanırım..


  • joker the one  (06.09.11 02:28:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.