[]

hoşçakal nasıl bir temennidir

bir arkadaşım var, her konuşmanın sonunda hoşçakal diyor. acaba bir daha konuşmayalım, tekrar yazma mı demek istiyor anlamadım. bir de özellikle "hoşça kal" yazıyor. ayrık yazıyor. anlamadım gitti. nedir bu işin doğrusu. ben de telefonda konuşurken, hadi hoşçakal derim, görüşmeyelim anlamı yoktur ama, ayrık yazınca içime kurt düştü, size sorayım dedim.




 
belki dilbilgisi konusunda titizdir, ondan öyle yazıyordur. ben de öyle yazarım, hiç öyle bir anlama geleceğini düşünmedim. :)


  • arig  (24.08.11 06:35:42) 
evet doğrusu o.


  • kenar  (24.08.11 06:37:54) 
ayrık yazılması farklı bir anlam ifade etmiyor, zaten bu ifadenin doğru yazılış şekli bu. sen doğru yazılış şeklini bilmediğinden/kullanmadığından/kullanıldığını sık görmediğinden dolayı farklı anlamlar yükleyip garip fikirlere kapılmışsın.


  • Leucothea  (24.08.11 06:40:43) 
emre aydın- hoşcakalı çok dinlemişsin zamanında. onun için böyle düşünüyorsun.

"conversationas with god" filminde şöyle bir diyalog geçer:


- Neyse, hoşçakal.
- Hayır, hayır, hayır.Hoşçakal demeyin.
Sonra görüşürüz, tekrar görüşürüz.
Hoşçakal hariç herşey olabilir.
Hoşçakal daha çok...
...kötü bir sevgiliden ayrılırken
söylenen bir şeye benziyor.
  • sokak cocugu  (24.08.11 07:43:01) 
çok hassassın bence


  • mahnita  (24.08.11 09:25:14) 
güzel anlamı var
genelde hoşçakal derim
hani hep keyifli şen kal manasında.
görüşmeyeceğiz artık manasında kullanmam.
  • seyduna6687  (24.08.11 09:37:18) 
dostum bu ne pimpiriklilik. adam sana hadi bye gibisinden çok türkçe ve dilbilgisine çok uygun bir şey söylemiş. neden "bir daha görüşmeyelim." gibi manalar çıkarıyorsun? "elveda" diyene kadar rahatsız edebilirsin onu rahat ol...


  • istanbul beyefendisi  (24.08.11 11:43:13) 
rahat ol hoşça kal demiş tertipli kurallı bir kızdır diye..iyi yine hoş çakal dememiş.


  • hll4747  (24.08.11 16:09:22) 
hoşça kal doğrusudur zaten. hoşçakalmak diye bir şey yok çünkü. kalmak var bir de hoşça var. hoşça + kal = hoşça kal. en azından arkadaşınızın yazımının doğru olduğunu söyleyebilirim.


  • microfiction  (24.08.11 22:18:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.