[]

körlük

bir öğrencim dersin ortasında birden göremediğini söyledi. boş bakışlarının ve panikli ağlamalarının arasında hastaneye götürdük. damla ve serum aldıktan baya bi sonra görmeye başladı.

fazla teknik olmamak kaydıyla nedir bu durum, stresten dediler ama fizyolojik olarak nedir. olağan mıdır, kalıcı hastalığı var mı, bundan sonra ne yapılabilir


 
soruna tam cevap olmayabilir belki ama ben şöyle bir durum yaşadım. açlık sebebiyle tansiyonum düştü gözlerim önce karardı sonra da görmez oldum. yaklaşık bir dk sürdü körlüğüm, sonra düzeldi. böyle bir durum da gerçekleşmiş olabilir.


  • susannah  (23.05.08 23:33:39) 
evet tansiyonla alakalı. benim de aklıma gelmişti, kan şekeri düşmesi sanırım. daha çok merak ettiğim bunun kalıcı etkisi olabilir mi


  • efruz  (23.05.08 23:48:20) 
entrynizi okudum da doktorun yaptigi tam bir angutlukmus; hastanin numara yapip yapmadigi ogrenmek icin goze hareket eden spiral gibi bir sey yaklastirilir. eger goz bunu goruyor ve algiliyorsa gozbebekleri buyur/kuculur/odaklanir gozunu kirpar vs. kisacasi tepki verir. ama sizin doktor "numara yapmiyorsun degil mi , eki eki" diyecek kadar piskinmis.

sozluk.sourtimes.org


sorunuzla ilgili olarak ise kesinlikle doktora gorunup sebebini hasta oyle ogrensin diyecegim ama doktorlarin durumu da sizin orneginizde goruldugu gibi malum. bunun bir suru nedeni varmis

www.medhelp.org

(bkz: gecici korluk)
  • egotm  (24.05.08 00:14:58) 
"ms" hastalığı belirtileri olabilir.ms hastalığı bir arkadaşımda var. abi duruyo çocuk herşeyi sağlam birden abi sol gözü yüzde 95 görme kaybına uğruyo sonrada öteki falan filan... araştırın.


  • omer460  (24.05.08 14:55:31) 
hımm ilginç bir durum...

yalnız bu durumun ayırıcı tanısındaki hiç bir hastalık izole körlükle gitmiyor, yani geçici körlük yanında başka belirtiler de olması gerekir, organik bir sebep bulmak için.

sadece burda anlatılandan çıkarabildiğim sorunun konversiyon olduğu yönünde. yani psikolojik stresin bu şeklide kendini göstermesi. yaygın bir yanılgı, hastanın bunu bilinçli olarak yaptığıdır, ancak öyle değildir. hastanın elinden başka bir şey gelmez.

serum ve damla da doktorun bu tanıyı koymuş olduğunu gösterir gibi, placebo denir, acilde çok hastaya, aslında bildiğiniz steril tuzlu su olan serum yapıp, düzeldikten sonra psikiyatriye yönlendirmişliğim vardır.

ek belirtiler durumunda, kaslarda, gözlerde istemsiz atmalar,baş ağrıları vb olabilir, bir nöroloğun görülmesi ve kontrastlı kafa mrı sanırım iyi bir seçenek olur, hayatı tehdit edebilecek bir durumu dışlarsınız en azından, tanıyı tam koyamasanız da..

onun dışında sadece tanı koymak için gereksiz tıbbi müdahalelerden da kaçınmak iyidir, "psikolojik dedi tohtur, angut bakmadı bile" yaklaşımı ile son seçeneğe kadar doktor doktor gezerek zorlamak kötü sonuçlar verebilir.
  • kara kadife  (24.05.08 16:10:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.