[]

dreambox ne ki

baya yabancıyım ama hep duyuyorum. nedir ki bu. ufak tefek araştırdım. şimdi asıl amacım ligtv maçlarını izlemek. apartmanda basit bir uydu sistemi var, hotbirdde falan az kanalı çekiyor. maçlar başlamadan almayın diyorlarmış onu da öğrendim. normal şartlar için soruyorum, bir şey değişmezse,

1-bu alet nasıl çalışıyor?
2-nereden alıyor açıyor ligtv yayınını ya da dsmart ya da diğer şifreli?
3-yakalanma ihtimali ve cezası nedir?
4-bahsettiğim basit bir apartman uydusu sisteminde kullanabilir miyim? (not: bir faydası-zararı olur mu bilmem ama alt katımdakiler balkona ufak digitürk anteni taktırmışlar)
5- kutuya ödediğimiz para dışında ligtv ya da diğer şifreli kanallar için (yabancı spor kanalları) ekstra ne gibi ücret gerekiyor?
6-herşey bilgisayardan oluyormuş galiba, bu alet bilgisayara ne kablosuyla nasıl bağlanıyor? bilgisayarda aranan bir özellik var mı?

çok oldu biliyorum ama herkes birer ikişer cevaplasa ne güzel olur.

 
1. korsan olarak.
2. internetten şifre çözen serverlar ile. oralardan veri alıyor.
3. ihtimal orta, cezası çok. çünkü çete olarak ceza alıyorsunuz. eski bir haberdir ama okumalısınız: goo.gl bunu da diğer linki ararken gördüm: goo.gl
4. önemli olan izlemek istediğiniz yayın. yani ona göre gerekli uyduya dönük olması yeterli. basit masit her türlü olur. ama dreambox 400 + server parası verirken 50-80 tlye bi de özel ve yeni anten alıverin!
5. genelde paket olarak satılıyor. bu arkadaşlar göt korkusu ile yerli kanalları satmıyor mesela. ama fikir versin diye bakın. goo.gl sattıkları da muhtemelen digiturk'un muadaili olan sky falandır (ingiliz)
6. bilgisayar şart değil. internet şart. uydu alıcı arkasında lan girişi var. (buna benzer goo.gl) onu modeme bağlıyorsunuz. işlemler otomatik oluyor. ama ayarları falan en azından ilk aldığınızda yapmanı gerekebilir. uyducular da yapar sizin yerinize.
  • ben smyrna  (24.08.11 01:23:07) 
peki bu paketlere bir kere ücret ödemek yetiyor mu dönem dönem tekrar ödeniyor mu?
bunlar ligtv vs. vermiyorsa onlar nereden sağlanıyor internet üzerinden mi?
yakalanma riskini biraz açsak nice insan kullanmıyor mu bunu? yani mp3 indirmek de yasak böyle bakarsak. nereden nasıl tespit ederler bu haberler dışında yakalanan var mıdır? bu cezalar uygulanır mı?
  • copadam  (24.08.11 01:38:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.