[]

montreal'de nerde kalmali napmali

Onumuzdeki hafta 3 gunlugune montreal'e gitme niyetindeyim. Muhtemelen hostel'de kalicam. Hangi bolgede kalmak gerekir yapicak aktiviteler nelerdir?
tskler.



 
Montreal'de hostel bilmiyorum ama mümkün olduğunca downtown tercih edin, olmadı metro duraklarına yakın olanlara bakın. 3 günde şehri epey gezersiniz, old port'a kesin gidin, biodome ve olympic stadium'u görün, gezin, china town'a gidin, botanik parkı var mesela, festivaller var bir sürü. Ne yapmak istediğinize göre değişir aslında, 1 yıl orada yaşamıştım, nasıl bişeyler aradığınızı söylerseniz belki daha fazla yardımcı olabilirim. Şunu görün mesela:

unusual-architecture.com

İki tane çok güzel kilise var, müzeler var, alışveriş merkezleri var, strip clublar var :)
  • opucuk baligi  (24.08.11 01:32:12) 
Cok sagol. Cok orjinal bi muze olmadiktan sonra muzelerle cok ilgilenmiyorum. Festivallere bakicam. Biodome tarzi seyler ilgimi ceker mesala. Onun haricinde sehirde hayatin oldugu cafe bar tarzi yerlerin yogun bulundugu yerler neresi mesala? downtown denilen yer neresi birde cadde ya da bina bazinda downtownla ozdeslesmis yerler neresi?


  • badseed  (24.08.11 20:39:44) 
Festivallerin çoğu Temmuz'daydı, ama eminim bu aralar da vardır, Montreal yazın tam bir festival cenneti.
montreal.com

Biodome'u kesin görün o zaman, içinde tropikal bahçe filan da var, bence çok güzel, Rockhopper penguin diye bir penguen çeşidi gördüm orada mesela, çok ilginçti. Hemen yanında Olympic Stadium var, onun da içine girebiliyorsunuz.
www2.ville.montreal.qc.ca

Downtown ise en kolay McGill Uni. kampüsü civarları olarak tarif edebilirim, haritadan bakarsanız çok kolay bulursunuz. St. Catherine Ouest diye upuzun bir caddesi var, üzerinde bir sürü restoran, mall ve mağaza var, mall'lar yeraltından birbirine bağlanıyor, metro durakları da oralarda. Yalnız hafta içi 17:00, haftasonları 16:00'da mağazalar kapanıyordu, bilginiz olsun. Mall'lara bir girin derim, Montreal 'underground city' olarak bilinir, malla'lar yerin altına doğru gider. Cuma akşamları 21:00'e kadar açıktı ama. St. Catherine'den Old Port'a metroyla da gidebilirsiniz ama ben yürümenizi öneririm, 2 km. filandır sanırım, ama Chinatown'a uğrayarak ve dolaşarak gitmek çok daha keyifli. Old port cıvıl cıvıl olur genellikle, haftasonları liman kısmında da showlar filan olur. Daha önce bahsettiğim bina da limandan görünüyor biraz uzak da olsa. St. Laurent ve St. Denis de oldukça hareketli caddeler, yürüyüş güzergahınızı onlara göre ayarlayabilirsiniz. St. Denis'i mutlaka gezin. St. Catherine'i kesen Crescent Street var, orada da club ve restoranlar var ama pahalı diye hatırlıyorum. Mont Royal var, tepe, oradan tüm şehri görebilirsiniz, manzarası güzeldir. Notre Dame Basilica var en meşhur kilisesi, Old Port'a çok yakın. St. Joseph kilisesi var, orası da oldukça tepede, ama güzel. Müzeler ilginizi çekmiyorsa hiç bahsetmeyeceğim, ama Botanik parkı, insectarium gibi yerler var biodome'da, belki onlar ilginizi çeker.
Montreal'da çoğunlukla Fransızca konuşulur ve siz İngilizce konuşunca insanlar gereksiz yere kaba olabilirler, şaşırmayın :)
Nereden gidiyorsunuz Montreal'e bilmiyorum ama Türk yemeklerini özlediyseniz süper de bi Türk restoranı var St. Catherine'nin üzerinde.
Aklıma gelenler bu kadar :)
  • opucuk baligi  (24.08.11 23:33:53 ~ 23:34:47) 
cok tesekkurler. NY'dan gidiyoruz hosteli ayarladik. 3 gece kalicaz. sanirim gayet sehir merkezinde hostel. adresi 1030 Mackay Street, Montreal, Canada


  • badseed  (26.08.11 23:09:31) 
Concordia Universitesi'nin orada kalıyorsunuz, çok merkezi, St. Catherine'ni kesen sokaklardan biri. NY'dan gidiyorsanız Türk restoranını da tarif edeyim, mantısı süperdi, kaldığınız yere yürüyerek 5 dk. filandır.
www.restoavesta.ca

Bir de canlı müzik yapan yerlerde çoğunlukla Fransızca çalıyorlardı, Fransızca rock dinlemek ilginç bir tecrübe olabiliyor :)

İyi eğlenceler :)
  • opucuk baligi  (26.08.11 23:41:19) 
Manti zayif noktam kesin gidicem bu durumda. tekrar cok tesekkurler.


  • badseed  (01.09.11 17:41:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.