[]

direksiyon sınavı

şimdi bugün bi sürücü kursuna kaydoldum adamlar bana araba kullanmayı bilio musun die sordular (ne kadar ironik olsa da evet sordular bu soruyu) ben de biliyorum dedim. e tamam araba kullanmayı biliyorum da adam bana direksiyon sınavında ileri sürücülük teknikleri falan sormasın? nedir ne değildir bu direksiyon sınavı kolay mıdır zor mudur?




 
normal direksiyon sınavında bişey yok. siz biliyorum dediniz diye ekstra zor şeyler isteyeceklerini sanmam.


  • magdalena  (23.05.08 16:13:01) 
direksiyon sınavına girdiğinizde göreceksiniz ki aslında neredeyse otomobil kullanmayı bilmeyenler bile rahatça bu sınavı geçebiliyorlar.

fakat burada sürücü kursunun söyle bir uyanıklığı var; size o soruyu sormaktaki amacı sizi direksiyon eğitimlerine almamak. bu da sürücü kursunun işine geliyor. eğer direksiyon eğitimlerine girmeyecekseniz sürücü kursundan indirim yapmalarını isteyin.
  • babatema  (23.05.08 16:19:26) 
biliorum indirim olayı olduunu zaten indirimli kayıt oldum.


  • rentts  (23.05.08 16:25:00) 
Direksiyon sınavında yaptırılanlar fikstir. Kullanmayı biliyor musun diye sorma sebebi sana harcayacağı eğitmen ve benzin parasından kısıp kısamayacağını öğrenmek.

Biliyorum dediysen büyük ihtimalle bir miktar indirim yapmıştır. Direksiyon sınavı zor değil ama bazen zorlayabiliyorlar. Misal geri geri git şu sokağa gir vs diyebiliyorlar.
  • kimlanbu  (23.05.08 16:43:46) 
Direksiyon sınavında yetkili olan kurs değildir zaten. İki tane gözetmen not verecek sana, yani kaydolurken araba kullanmayı biliyor musun diye soran kişinin bir işlevi olmayacak, kimlanbu'nun dediği gibi sınavda yapılanlar fix'tir zaten.. Ha bir de sınavda sonlara kalırsan işin çok daha kolaylaşır, misal ben son 5 kişinin içersindeyim ,adamlar heralde bıkmış olacaklar ki geri gitmemi bile istememişlerdi. Her türlü geçersin diyeyim kısaca...


  • flawless victory  (23.05.08 17:23:42) 
bir anımı sizinle paylasmak istedim..dusunun ki nasıl sınavdan geciriyolar diye..

zamanında kursa yazıldım.sanıyorum 1 derse girdim.dıgerlerıne hıc gırmedım.kursun onunden dahi gecmedım..gel zaman git zaman sınav geldı.gectım ondan.dedıler su gun dıreksıyon sınava gel.gittim sınavın olacagı yere.baktım arac Murat 124.ahah dedim ben bu arabayı hıc bılmıyorum yanı şahin kullanmıslıgım var ama neyse dedım.oturdum koltuga arkada 2 tane amca yanımda kursun egitmeni.laf olsun dıye aynalara baktım koltugu soyle bı kendıne getırdım adam tamam baslayalım dedı.basladım sürmeye.sanki arkadaslarla takılıyoruz oyle caddede.kursun egitmeni dediki şurdan u çek.tamam dedim donecegımız yere geldim baktım karsıdan arac gelmıyo hafif bi yavasladım sonra cok az kökledim gaza ne bileyim murat 124 in arkadasının spin atacagını..soyle bi salladım adamları filmlerdeki gibi.duzelttım arabayı adam sagda da dur dedi.durdum.geri geri git biraz dedi.anaa ugrasıyorum ama vites geriye takılmıyo.meger üstüne bastıracakmısın vitesin.adam dediki sen bu arabayı hıc surmedınmı daha once.bende dedım yok surdumde sımdı heyecanlıyım dedım..tamam inebilirsin dedi..

velhasır ben ehliyetı aldım ordan..hıc bir teknık falan sordukları yok.önceden 3. vitese at derdi hemen ardından camı ac derdı.sen eger ılk once camı acarsan alamazdın ehliyeti..ancak simdi onu bile demiyolar cunku araclar otomatık camlı..
  • isott  (23.05.08 21:55:46 ~ 22:01:14) 
direksiyon sınavı öyle bir şey ki, formaliteler olayın özünden daha önemli. vitese atmadan önce aynaları kontrol eder gibi yapmadın, emniyet kemerini bağlar gibi yapmadın vesaire, gitti 10 puan.

bir kız vardı ben sınava girdiğimde, arabayı kaldırmaya çalışırken motoru 7000 devire çıkarttı (ya da maksimum kaç devir çeviriyorsa, çünkü "ığığığığığı" raddesine gelmişti motor), hareket edemeden bir 10 saniye filan ortalığı inletti öyle. kalkarken de stop ettirdi sonra. sordum, "geçersin" demiş gözetmenler kıza. "ama trafiğe çıkmayacağına söz ver" diye de eklemişler eheh :)
  • actionary  (24.05.08 03:32:40 ~ 03:35:00) 
direksiyon dersi almasanızda sınava yakın pistte 2 tur atın. hem arabaya alışırsınız hemde pisti ezberlersiniz. gerçi kurs sınavdan önce sizi götürecektir piste ama unuturlarsa hem size yazık olur hem kursa. yasal olarak direksiyon dersi vermek zorundalar çünkü.


  • s e ff a f  (24.05.08 15:09:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.