[]

anakart kilitlenmesi ve monitöre görüntü gelmemesi

merhaba. bilgisayar açma düğmesine bastıktan sonra kasadaki power ışığı sürekli yanıp sönüyor, monitore görüntü gelmiyor.

anakartımın modeli: asus m3a32-mvp deluxe

sonradan gelen edit: işlemci fanını çıkarttığımda, işlemci ile arasındaki termal macun sanki azalmış gibiydi. ya da azalmıştı. 2 sene önce sürmüştüm en son. bunun da bir etkisi olabilir mi?

bir çok kez reset attım, kapadım açtım. anakartın üzerindeki pili çıkartıp bekledim, taktım yine olmadı.

farklı kasadan 250 watt'lık bir psu ile değiştirdim yine aynı olay devam etti.
bir ara acaba ekran kartında mı bir problem var diye düşündüm. farklı kasaya ekran kartını ve mevcut 430 watt'lık psu'yu taktım. bir problem olmadan ekrana görüntü geldi. ekran kartında bir problem yok. psu da bir problem yok.

anakartta problem olsa, bana göre karta elektrik gelmez, ram lar çalışmaz (uzun süre kasayı açık bıraktım ram lar ısındı)

daha önce yine böyle uzun süre açılmamışlığı olmuştu, aç-kapa yapa yapa açmayı başarmıştım.

--
geçen yıl yine böyle bir sorun olmuştu uzun süre açılmamıştı 1-2 gün. bilgisayarcıya götürdüğümde anakartın kendini kilitlemiş demişti ve bir şeyler yaparak düzeltmişti.

--
neler deneyebilirim başka?

 
şu mantık yanlış

anakartta problem olsa, bana göre karta elektrik gelmez, ram lar çalışmaz (uzun süre kasayı açık bıraktım ram lar ısındı)


-önce bi kontrol edin bakalım anakartta dahili ekran kartı var mı varsa onla bi çalıştırmayı deneyin.


-ramlari çıkarın tek tek deneyin

-hddleri çıkarın sadece sistem hddsi kalsın

en son olarak:

sonra alttaki güney köprüsü çipinin üzerinde bi heatsink olacak ona bastırıp bi deneyim
  • saiko  (23.08.11 02:09:14) 
e senın psu eskimiş panpa, 430 la sorun yoksa senın psu yeterli guc vermıyor sisetme. psu her yıl %10 kayıp verıyor zaten, bi de bunun goldu bile %80 de calısıyor fln.


  • bryan fury  (23.08.11 02:59:36) 
büryan &80 = 430 gibi yani 600 çekiyor ama 430 verimlilik verebiliyor gibin o


  • saiko  (23.08.11 09:33:57) 
Ramlarden değilse anakarttan bu... anakartını sök önce masanın üzerine kur sistemini çalışmassa anakartı incele şişmiş,patlamış kondanstörler olabilir üzerinde...


  • ataman  (23.08.11 16:21:56) 
@saiko, dediğin gibi heatsink fanı takılı değildi, taktığımda sorun çözüldü.


  • baba yorgun  (24.08.11 14:25:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.