[]

kirada dekore etmek

beyler bizim kirada ki dükkana,kiracılar üstte strafor çekmişler,ışıklandırma koymuşlar falan.böyle böyle yapçaz dediler,bizde izin verdik,yaptıktan sonrada ay sonu geldiği zaman bunu kiradan düşçez diyolar.bu durumda kim haklı?bizim bu durumda tavrımız nasıl olmalı?




 
baştan söyleyeceklerdi, kiradan düşücez ne demek ya, ağızlarına gereken tokatı atarsınız.


  • pipbull  (22.08.11 16:47:09) 
yapmadan önce söyleselerdi..

aynı dert bende de var. ama kiracı olarak. evdeki musluklar çok eski değiştirmek istiyorum ama ev sahibi "damlatıyorlar beyfendi" desem kiradan düşürmek kaydıyla yaptırtır mı?
  • herospower  (22.08.11 16:48:58) 
baştan anlaşıcaktınız bunları

onlar başta "bunu kiradan düşeriz" demediği için, sizde "kiradan düşmem ama" demediğiniz için suçlusunuz. orta yol bulun bence.

"böle bişe demedin bu kiraya ihtiyacım var" falan de tamamını alamazsan "orta yolu bulalım yarısını düşiyim. benimde ödemelerim var. bilseydim kiradan düşeceğinizi yapmayın derdim" falan de. en azından paranın bi kısmını almış olursun
  • neysene  (22.08.11 16:53:41) 
bu tür tadilatlar yapılmadan önce ev sahibi ile kiracının sözlü olarak anlaşması gerek. kira kontratı uyduruk bi belgedir, genellikle bu tür ihtilafları kapsamaz, bu tür sorunlar için de kimse tutup birbirine dava açmaz. o yüzden karşılıklı iyi niyetle anlaşıp çözmeniz gerek. önceden konuşulmadığı için iki tarafın da ihmali söz konusu ama bence ortada zaruri bir tadilattan ziyade keyfi bir dekorasyon söz konusu olduğu için kiradan düşülmemesi gerek.


  • sir gawain  (22.08.11 17:00:05) 
masraf pek gerekli bi masraf gibi durmuyor sonuçta, kalkıp kapı cam elektrik tesisatı su tesisatı yaptırmamış strafor ve ışıklandırma kiradan çıktıklarında başkası geldiği zaman muhtemelen söktürür beğenmez ya da başka bi bahane bulur o yüzden kiradan düşemezler.

ben size kiradan düşün demedim ki dersin. ışıklandırmayı alıp giderler çıkarken de.
  • saiko  (22.08.11 17:01:05) 
onlar çıktıktan sonra sizin işinize yarayacak birşeyse o sizin insafınıza kalmış. ama bir sonraki kiracı başka birşey yapacak onu da düşecek. bu mantıklı değil işte. onların sorunu. önceden anlaşmaya da gerek yok. kiradan düşemezler. yenileme ya da onarım yapmıyorlar.

mesela kombi olmayan bir eve kombi taktırdınız. bunu sizden sonraki kiracı da kullanabilir. bunu düşersiniz. boya badana yaptırırsınız bunu düşersiniz. fakat kendi keyfine göre iç dizayn yapıp bunu kiradan düşmesi imkansız. her dilde her ülkede her kültürde...
  • zlatan1937  (22.08.11 17:03:00) 
boya badana kiracıya ait değil mi?


  • herospower  (22.08.11 17:08:36) 
anlaşma yoluna gitmeyin sonra dk başı tadilat yapıp üstünüze atmaya kalkarlar. zorunlu ihtiyaç değil bu, tamamen dekorasyon. var mı öyle cingözlük. olmadı o halde ben avukatıma danışayım bu konuda falan deyin muma dönerler.


  • quasiromantic  (22.08.11 18:13:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.