[]

allahını seven yardım etsin

daha önce defalarca sordum soruşturdum nette gezdim gezindim duyuruda derdime derman aradım olmadı.

arkadaşlar ben yüksek lisans yapmak istiyorum ama bu konuda en ufak bi fikrim, bilgim yok. bununla ilgili sitelere falan baktım ama bir şey anlamadım. benim istediğim bu işlere bulaşan kişilerin doğrudan bana tavsiye vermesi.

ales puanım 72 sözel. gazi üniversitesi sınıf öğretmenliği mezunuyum. tavsiye mektubu mudur nedir alacak durumda da değilim. yaş 32 ki çevremdekiler sana sormaz mı adamlar mülaktta bu yaşa kadar niye bekledin diye dedikleri için yaklaşık 3 yıldır sallıyorum yüksek lisans başvurusunu. vakıf üniversitesi karşılayacak gücüm yok. yıllık 15 bin lira veremem.

evet bu bilgiler ışığında tavsiyelere açığım. allahını seven yardım etsin artık.

 
öncelikle güz dönemimi kaçırdın. yani artık bahar dönemi başvurularını bekleyeceksin... aralık gibi falan başlar heralde başvuruları.
sözel ales puanın biraz düşük gibi... hani en azından 80 e çıkarman gerekebilir, bunun yanı sıra sözel bölümlere talep az olduğu için şansın biraz daha yüksek sayısalcılara göre.

neyse senin yapman gereken, ales e gir bir daha; nasıl olsa zaman var önünde, sözel puanını yükselt. ondan sonra girmek istediğin üniversitenin başvurularını bekle. başvurular açıklandıktan sonra, o üni senden bir başvuru ücreti falan isteyecek. bunu da yatırdıktan sonra istediğin yüksek lisans programına online(bir çokk üni de) olarak başvuracaksın. sonra seni mülakata çağıracaklar. bu mülakakttan aldığın puan+ales+ortalama puanların toplanıp, belli oranda bölünüp bir ortalama puanını ortaya çıkacak. bu puana göre senin kabul edilip edilmediğin ortaya çıkacak.

Ayrıca yıllık 15 bin çokmuş. devlet ünilerinin tezsiz programlarına bak istersen . 7500 e falan geliyor onlar...
  • negerekvarkinicke  (22.08.11 10:33:05) 
www.selcuk.edu.tr
Fen Bilimleri Enstitüsünde başvurular yeni başlıyor ama nedense Eğitim bilimlerinde başvurular 15'inde bitmiş.

Yaşı da takmayın, 35 olacağım nerdeyse ve lisansı busene bitirdim, yüksek lisansa da başlayacağım.
  • 44  (22.08.11 11:49:21) 
öncelikle yüksek lisansı neden yapmak istediğinize karar verin. aman cvde dursun filansa niyetiniz hiç bulaşmayın. ders dönemi güzel geçsede tez yazma aşamasında sırf yapmış olmak için yapıyorsanız resmen acı çekersiniz. tez konunuzu önceden belirleyin hatta bununla ilgili araştırmalar yapın. bazı üniversitelerde mülakat yerini sınava bırakmış durumda. bu üniversiteleri araştırın onlara başvurun. yaş çok fazla sorun olmaz. yüksek lisans yapan insanlar o kadar da genç sayılmaz. ales puanınızı yükseltebilirseniz yükseltin. iyi ales puanı size kolaylık sağlar.

eğer gerçekten yapmak istiyorsanız hiçbir şey engel olamaz zaten size.kolay gelsin..
  • vaka i tak tak  (22.08.11 14:22:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.