[]

amd ve intel işlemcilerin farkları nelerdir?

soru başlıkta yantlar için teşekkürler




 
İç sistemlerde komutların işleyişi ve alt işlemlerin yönlendirilmesi vb. konularda farklar var. Onun dışında yazılım veya görünür kısım olarak diyorsan işler biraz daha farklı. Öncelikle normal sistemlerde ( windows, linux gibi otomatik kurulumlu) sorun yaşamazsın. Fakat bazı linux sistemlerde ve işletim sisteminin beynini dağıtmak istiyorsan o zaman Amd veya İntel olması işi bayağı farkettirir. Bu ama ileri seviye bir durum ve zaten eğer o seviyede bilgisayar biliyorsan bu soruyu hayatta sormazsın. Eskiden çok farkediyordu ama artık o kadar fark kalmadı. Yani performans açısından (iyi soğutulmuş) AMD, Intel'i geçer. Ama güvenlik ve uzun süreli stabilite (dayanıklılık ve kararlılık) açısından da Intel su götürmez bir liderdir. Fiyat farkı zaten bilinen bir şey. Intel her zaman daha pahalıdır. Uğraşamam yavaş ama sağlam olsun diyorsan ( çok yavaş değil çok az farkla) [paran da varsa] Intel. Yok ben fantazi yapacağım veya param yok ve hız istiyorum diyorsan AMD. Buradan AMD sistemlerin sorun çıkarttığı anlamını çıkartmayın. Çok çok çok az bir ihtimaldir AMDli bilgisayarı göçertmeniz, ama sıfır değildir. Aynı ihtimal Intelde de vardır fakat 1 faktör Intel daha güvenlidir. 1000 de 1. Daha detaylı bilgi istiyorsan yazarım :)


  • PhDex  (22.08.11 01:44:20) 
Teknik olarak farklarını açıklayacak birikimim yok fakat şöyle bir önermeyi her yerde duyarım:

- Laptop'larda AMD kullanma aşırı ısınma yapar. Masaüstü bilgisayarda AMD kullan fiyat/performansı daha iyidir.
  • rosebud  (22.08.11 01:46:12 ~ 01:46:24) 
daha 2-3 gün once bu tarz bi soru vardı. amd şu an en iyi işlemcisi phenom x6 - intelin i3 işlemcileriyle anca kapışır diyolardı. bunun i5 i i7 si var.


  • rurouni  (22.08.11 02:14:08) 
@phdex chartlerde neden bu kadar fark var peki?
www.tomshardware.com

  • beyninin üstüne oturan yazar v2  (22.08.11 02:16:27 ~ 02:16:51) 
üst sınıf alacaksan intel alacaksın, orta ve alt sınıfta amd.

kısaca i7 veya i5 alamıyorsan x6 almak en mantıklısı.
  • ozzpwnz  (22.08.11 07:02:15) 
Beyninin ustune oturan vyazar'in verdigi testte gene iyi sayilir AMD, ama mesela WinRAR testinde AMD X6 Core 2 Duo'nun bile altinda kaliyor, birak Core i serisini: www.tomshardware.com


  • crown  (22.08.11 09:28:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.