[]

Vpn ve Open Vpn Üzerine 1-2 Soru

Merhaba sevgili duyuru üyesi...

Ücretli bir vpn sağlayıcısından hesap aldım. Yurtdışı. Maksadım vpn kurmak değil ama.

İstiyorumki ben kendi ip bilgimle değilde bağlandıgım vpn ağın bilgileriyle nette gezeyim.

Hesap aldıgımda gelen drektifler dogrultusunda, open vbpn yazılımını kurdum ve config dosyalarını tanıttım, yeni bir network adaptor eklendi pc me normal kendi ethernet kartımın yanında, güzelce ip adresi aldı ve bağlandıgım sunucudan dolayı 10 mb baglantı gösteriyor. Su anda networke dahilim yani.

Ama ben hala ip sorguladıgımda kendi ip adresimi goruyorum. İstiyorumki tüm network trafiğim vpn ağ izerinden yürüsün, ne yapmam gerekir?

Teşekkürler

 
tarayıcının proxy ayarlarından open vpn için ayarları yaptın mı? port girmece falan


  • bonjurkes  (21.08.11 23:10:30) 
@bonjurkes

Hayır böyle birşey yapmadım. Gerekli oldugunu su an anladım bakıyorum. Detay verebilirmisin acep ?
  • mauro eterna  (21.08.11 23:12:08) 
araştırmanız gereken 'tunneling'


  • karadas  (21.08.11 23:26:30) 
tunneling daha farklı bişi sanırım.. yeni ağa bağlan diyerek windowstan yeni bir vpn bağlantı olşturdum ve bu şekilde çözdüm ilginize teşkkürler.


  • mauro eterna  (21.08.11 23:51:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.