[]

hoparlörün yanına telefon konulduğunda hoparlörün ötmesi

bu durum neden kaynaklanır ve çözümü var mıdır?

not: demek istediğim şey tam olarak şu. hoparlörün yanına telefon koyduktan sonra telefona msj ya da çağrı geldiğinde dıttırı dıttırı dıttırı diye hoparlör ötüyor bildiğiniz gibi. bunu önleyecek bir yol var mı? eski hoparlörlerimde olmuyordu ama bunlarda oluyor çok sinir bozucu.


 
Bunun sebebi şundan kaynaklanır. Telefonunuz çağrı beklediği an ile çağrı alma anındaki yaydığı radyo sinyali farklı güçlerdedir. Telefonunuz bir baz bulduğu anda sabit bir bekleme konumuna geçer (işte bu nedenle baz bulamamışsa siz gene hoparlörn yanına koysanız yüksek radyo dalgası yaydığından gene aynı ses çıkar). İşte bu radyo sinyalinin gücü arttığı zaman çevredeki elektronik aletleri etkilemeye başlar. Hatta bu manyetik dalgalarla yumurta bile pişirebilirsiniz. Eski hoparlörlerinizde olmamasının sebeplerinden biri muhtemelen eski hoparlörlerinizde bulunan bir yalıtım malzemesinin içeriye radyo dalgasının girmesine engel olmasıdır.


  • ernest everhard  (21.08.11 00:43:59) 
aynısı bende de oluyor nedendir hiç merak etmedim


  • Thunderbirds  (21.08.11 00:45:40) 
cep telefonunun oluşturduğu elekromanyetik dalgalarına maruz kalan bir iletken üzerinde elekrik akımı ortaya çıkar. sesin nedeni budur. girişimi engellemek için faraday kafesi kullanılabilir. eski hoparlörde bunu engelleyecek şekilde bir yalıtım olmalı. kabloların ve hoparlörün etrafına alüminyum folyo sararsan işe yarar diye düşünüyorum.


  • ency  (21.08.11 00:48:08) 
folyo çok itici durur. 2001 yılında aldığım philips marka hoparlörümde bu sorun yoktu. yeni aldığım creative 2+1 evi yıkıyor dıttırı dıttırı diye. bu kadar ahmak olabileceğini düşünmemiştim.

cevaplar için teşekkürler başka çözüm önerisi olan varsa beklerim
  • sormayageldim  (21.08.11 01:12:14) 
Telefon baz istasyonu ile haberleşirken bu ikisi arasında elektromanyetik bir dalga oluşur. Elektrik alan ve manyetik alan arasındaki ilişkiden dolayı bu dalga çevresindeki iletkenlerde elektronları itip çekerek bir akım indükler.

Hoperlörler de yapısı gereği bir mıknatıs ve bobinden oluşur. Ses sinyali (ses bilgisini taşıyan elektriksel sinyal) bobin üzerinden geçerken bobin elektromıknatıs gibi davranır ve mıknatısı itip hoperlörün diyaframını hareket ettirerek ses çıkartır.

Telefonu hoperlörün yanına koyduğunuzda anten çevresindeki dalgalar hoperlörün ortasındaki teli indükteleyerek bu tel üzerinde aynen bir ses sinyalinin yaptığı gibi diyaframı hareket ettirir ve o duyduğunuz ses çıkar.
  • johan sebastian  (21.08.11 01:25:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.