[]

smartdisk 2.5 backup hdd - çalışıyor görünüyor ama açılmıyor

Merhabalar,

Şimdi benim bu akıllı bıdık harici harddiskimi en son laptopta çalıştırdım, donanımı güvenle kaldır deyip arkadaşıma verdim fakat o çalıştıramadı. Ondan sonra hangi bilgisayarda denediysek de çalışmadı. Usb girişini yaptıktan sonra ışıkları yanıyor, çalışıyor gibi reaksiyon veriyor fakat hiçbir suretle bilgisayarımda görünmüyor, nereden ulaşacağımı bilemiyorum kendisine. Durumu çözemedim, farklı kablo falan da denedik olmadı. Napmalı, ne denemeli dersiniz?


 
amaç içindekileri kurtarmaksa kasayı açıp masaüstüne bağlayıp kurtarabilirsin. muhtemelen sorunda kasadadır, genelde hdd'de sorun çıkmıyor, 2.5"lik bi kasa alırsan, pek pahalı diiller zaten, sorunun kalmaz diye tahmin ediyorum. tabi garantisi bitmiştir diye düşünerekten konuşuyorum. bitmediyse gönder garantiye ama onlar içindekileri kurtarmıyor.


  • inbiziddid  (20.08.11 17:46:43) 
kasayı açıp masa üstüne nasıl bağlayabilirim peki?


  • aitlik eki alamayan  (09.09.11 19:34:02) 
açmadan önce bilgisayarınız bir ubuntu cdsiyle açıp öyle bakmayı deneyin. en azından verilerinizi kurtarırsınız.


  • inheritance  (09.09.11 19:47:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.