[]

polonya vizesi mi almanya vizesi mi

eylülde polonya'ya gitmem gerekiyor. polonya'ya bulduğum en ucuz bilet 180 euro almanya berlin'e 120 euro. arada 60 euroluk bir fark var. ayrıca almanya üzerinden gidersem bir arkadaşımla birlikte gideceğim ki çok daha güzel olcak benimm için.

şimdi ben durumu söyleyeyim.

üniversite son sınıf uzatmalı öğrencisiyim. yani 5. sınıf. öğrenim kredim kesildi. inşaat mühendisliği. hedefimm direk polonya yani almanya'da yapacağım bir şey yok , onu transit kullanacağım. babam hem bağkur emeklisi hem aktif mali müşavir. ingilizcem manyak düzeyde. pasaportumda bir adet süresi geçmiş amerikan vizem var.

polonya'ya alacağım biletle varşovaya gideceğim , almanyaya aldığımla berline ve ikisi de yarin memleketi rzeszow'a aynı mesafede. yani hiç bir farkı yok.

ben şimdi hangi vizeyi daha kolay alırım. polonya vizesinin pek sorun çıkarmadığını almanın ise zorladığını duydum. ne kadar zorlar. imkansız mı , riskli mi , ne?

ya da polonya vizesi alıp almanyaya giriş yapmak istesem çok sorun olur mu? beni sınırdan kovarlar mı?

davetiye mektubu da alacaktım ama bir aylık bir prosedür istiyormuş. o yüzden vakit azlığından yattı o iş. hotel rezervasyonu yapmam lazım. ne tür bir etkisi olur?

cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
polonya vizesi kolay diye biliyorum. onu geçtim başvuru formunda (en azından öğrenci vizesi için) hangi ülkeden giriş yapacaksınız diye bir seçenek var demek ki birşeyler ayarlıyolar

ha bir de almanya'ya uçuşlar 2 kat falan daha ucuz
  • yuto  (19.08.11 23:43:23 ~ 23:44:09) 
hocam konuyla alakasız olacak ama bu biletlerin nerden buldun allah aşkına? ben 4-5 ay sonrasına gidiş-dönüş baktım lataj.pl'den, en az 300-400 euro.


  • der meister  (19.08.11 23:50:57) 
polonya schengende olduğu için problem olmaz almanyaya geçişte. almanya'nın vizeyi zor verip vermediğini bilmiyorum. son olaylar hep sıkılaştırıyor tabi geçişleri. otel rezervasyonu önemli, çünkü nerede kalacağınızı bilmeleri gerekir. bir seyahat acentası ile görüşsen almanya vizesini sana komisyon ücreti ile rahatça aldırtabilirler. bunu ihtimal dahilinde tut bence. olmadı polonyadan vize alırsın.


  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (19.08.11 23:55:40) 
Almanya vizesi çok sorunlu, boşuna zorlama bence. Paso red paso geri dönüş oluyor adamlar istemiyorlar resmen. Polonya al 60 euro fazla ver sinirini bozma hiç.


  • roket adam  (20.08.11 00:10:55) 
Hiç Almanya vizesiyle uğraşma, direk Polonya'ya vizeye başvur. Ankara'dan başvurursan da beyaz saçlı amcaya selamımızı söyle.

Güzergah olarak, en mantıklısı en ucuzu: yani Berlin üzerinden gitmek. Girişte sana niye Polonya vizesiyle geldin diye sormazlar, çünkü herkes öyle geliyor. (Oldu da sordular Rzesów'a gidiyorum deme, Szczecin'e gidiyorum de)

Ama dikkat, Türkiye'den çıkarken problemle karşılaşacaksın. Polonya vizesiyle Almanya'ya giremezsin kem küm dicekler sana.. Çok safozu geri döndürüyorlar böyle. Sen dinleme bastır.

Polonya B'ye selamlar ;)
  • odra  (20.08.11 02:47:32 ~ 02:47:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.