[]

Age of 2 Conquerors ırk seçimi sorusu...

Merhabalar

Akşama bi turnuva var.Rakibim Korelileri alacak. Genelde Perslerle onu durduruyordum fakat bu sefer Pers seçimi yasak.

Sizce hangi ırkı almalı Black Forest haritada?

War Wagonları nasıl durdururum? :)

 
halberdier'li bi ırk seç yeterli.


  • zanzeita  (19.08.11 17:57:37) 
3-5 senedir elimi sürmedim ama htırladığım kadarıyla siege unitesi'nin range'i yüksek olan bi ırk vardı diğerlerine göre. japonlar mıydı acaba? onlarda süper işe yarıyor. harş harş yardırırsın war wagonlara karşı. ama bu açılan kapanan trebuchet değil. siege catapult falan gib bişey. 4 tekerli mobil. ateşli bomba atıyor 3-4 tane aynı anda. off anlatmak bile ne uzun sürdü :)

bir de britonların okçuları ile war wagonları dümdüz ediyordum ya da war wagonlarla briton okçularını biçiyordum. ama hangisi? birisi kesin işe yarıyordu da emin olamadım şimdi :)
  • dungangadunganga  (19.08.11 18:06:05) 
siege range'i yuksek olan koreydi yine. war wagon'un hit pointleri fazla oldugundan okcularla indirmek zor olur, halberdier veya paladin en iyisi. war wagonlar cok hizli olmadigindan askeri unitelere karsi cok iyi hit&run yapamiyorlar

yanlis hatirlamiyorsam war wagon ve galleonlarin oklari duvarlarin ustunden gecmiyor, o yuzden duvar orup arkasindan monklarla cevirerek de oynayabilirsiniz. bunun icin birkac monk ile cevirim yapinca sadece birinin suresini azaltma upgradeini de yapin tabi.
  • tom riddle  (19.08.11 18:09:55 ~ 18:13:03) 
siege onager'ı diyo:) ama range'i yüksek olan da yine korelilerinkiydi ne yazık ki:)

war wagon bi boka yaramıyor. her türlü yemen lazım. britons veya mongol seçerdim ben olsam. onları sevmiyorsan da frank olup paladin kasabilirsin.
  • bruges  (19.08.11 18:10:55) 
@wide saracensle kale askerleri çıkarıp war wagonları yenmek mantıklı evet ama goth ve bizansla nasıl bi strateji izleyeceğimi çözemedim.. ?


  • kogan  (19.08.11 18:22:33) 
war wagonlara halderbier tabii ki ama unutulmaması gereken nokta kore onagerları. adamın anasını sikerler valla. onagerlar ormanı da delebiliyor sana arkadan saldırabilir. peki ya ne yapmalı? ucuz hussar basmak için türkleri al hem top menzilleri de yüksek diyeceğim ama pikeman bile yok. teutons ve bizanslar savunma milletleridir. onagerlara her türlü çözüm bulursun. yada moğolları alıp mangudai basabilirsin. war vagona da onagera da bonusu var. ama onager bi doğrultursa 40ı birden yatar aşağı. seçimini yap :) başka sorun olursa sorabilirsin.


  • sarper361  (19.08.11 18:31:33) 
@sarper361

sağolasın. orman delmek yasak bu arada bizde :)

şöyle sorayım: bizansın kale askerleri war wagonları durdurabilir mi? titanların şövalyeleri çok yavaş olduğu için uzun vadede yeniliyorum.

bizans ile saracens arasında kaldım şu an. sen olsan hangisini seçerdin?
  • kogan  (19.08.11 18:39:25) 
şimdi cevaparı okudum da:
türkleri al sen hacıt. deve var deve. heavy camel bas hussarla karışık. önde hussarlar yem olacak. ucuzlar zaten. hussarlar sapır sapır dökülürken yeniçeriler de hussarların arkasından sıksın sürekli. en arkada da menzili yüksek topçularla onagerları yaklaştırma savaşın olduğu yere. adamın direnci düştüğü anda sal develeri düşman ordusunun arkasına. kalan hussarlar onagerlara develer war wagonlara. yeniçeriler de arkadan destek atacak.

  • sarper361  (19.08.11 18:39:26 ~ 18:40:50) 
cataphractlar piyade alır yahu war wagonlara pek işe yaramaz. hem inanılmaz pahalı.


  • sarper361  (19.08.11 18:40:22) 
@wide öncelikle yıllar sonra age of tartışma zevkini bana verdiğin için teşekkürü borç bilirim :)

harita black forest. savaş dar dar yerlerde geçecek ve rakip büyük ihtimal önü tıkayıp arkadan onagerlarla yıpratacak koganın ordusunu. şimdi önü tıkamak kolay. arkada ne olacak? adamın onagerlarıyla war wagonları. bu ikisinin ortak özelliği ne? ikisi de siege unit. kimin siege unitlere bonusu var? evveet mangudailer.

huskarllar ok yemez. ama korede ne okçusu yapacak adam? öyle bir söylemişsin ki oyun yarım saat içinde 10 tane bina yıkmaca oyunu sanki. ordusunu nasıl aşacak bu adam?

ama oyun çok uzarsa gothler lepistes gibi hızlı ürer. yani yenilmeye başlarsa dizer 20 tane barrack ı deli gibi piyade basar ölümünü yavaşlatır. gothlerde duvar da yok.

yani niye goth dediğini anlayabilmiş değilim. moğollar sikerte sikerte dağıtır korelileri. ama türkler daha beter siker.
  • sarper361  (19.08.11 19:00:56) 
war wagon okçu ünite sayıldığı için elite huskarl(ekstra okçu defansı ve atağı) yani gothsları alın ama sadece elite huskarl basmayın.Yanına atlı(cavalier) koyun siege onagerlar için.Eğer oyun uzarsa ticaret yapmıyorsanız kaynak azaldığında(özellikle altın) yine siz avantajlısınız.Halberdier(imperial çağda su gibi basarsınız bunlardan)+elite skirmisher kombosuyla domine edersiniz oyunu :d.


  • sporty  (19.08.11 19:05:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.