[]

İstanbul üniv. Çeko vs Yıldız teknik üniv İktisat

Arkadaşlar, yatay geçiş ile her iki bölümüde hem istanbul üniv. çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri hemde ytü iktisatıda kazandım.Ama suan secim yapamıyorum.Şimdi iktisat okuması herkesinde bildiği gibi zor bir durum hemde ytü de 2 vize 1 final bütünleme sınavı sistemi yok yaz okulu sistemi var ama istanbul ünivde tek vize tek final bütünleme sınavı sistemi var.Bana yardımcı olun sizce ne yapayım ???




 
istanbul çekoya git, yata yata bitirirsin abi. mesleki ingilizce diye bi ders var, zorlarsa o zorlar, gerisi fasa fiso.

mezun olunca da, zaten istanbul iktisat'lı olmak prestijli bişeydir, bir yıldız ikt mezunundan da farkın olacağını sanmıyorum işverenin gözünde.
  • deeperdown  (19.08.11 02:36:34) 
Çeko mezunuyum. Zaten iktisat derslerini(temel olarak) alacaksın. İşletme iktisat yerine, bu bölümlerin temel derslerini kapsayan Çeko'yu önerdim herkese.


  • rosebud  (19.08.11 02:37:01 ~ 02:37:18) 
ytu iktisat zor bolumdur, ytude ayni fakultedeyim, bir iu, marmaradan ekstra zor diyebilirim, ceko mezunlari da yazmis zaten ayni kapiya ciktigini, yaz iu'yu gitsin, rahatca okursun. hem yildiz iibf seneye kesin davutpasaya, ebesinin nikahina tasiniyor hukuk fakultesinin acilma serefine. ama soyle de bisey var, iu'de kim kime dumdumadir, sivrilmek icin cok caba harcarsin, ben de iu'de okudum ama bambaska bir bolumde, sonra yildiza geldim, yildizdakiyle iu'deki ortam birbirinden farkli, ceko icin konusmuyorum iu cekoyu hic bilmem. ben yatay gecisimi yapiyim arkasindan erasmusa giderim, hocalarla arami iyi tutar(ki yildizda zor is degil) guzel referanslar alir yuksek lisans yaparim diyorsan yildiza gel, erasmus burda sahiden kolay, yilda en az 15 kisi hibeli gidiyor. bir de bu bolumun ikinci ogretimi de var, dersleri gunduz grubundan alirsin istersen aksam devam edersin, gunduzunde de calisirsin edersin vs. orasi sana kalmis. yildiz sistem olarak rahat, egitim bakimindan bunaltici, iu tamamen ic karartici bir okul.


  • zoch  (19.08.11 03:15:25) 
Fikirleriniz için teşekkürler.Zaten bende rahat okumak istiyorum artık yani yıldızın daha zor olduğu ortada iü de çeko yazıp yandal yada acık ogretımden bı sekılde halletmeyı dusnuorum ama nekadar dogru dusunuyorum karar veremedım :D


  • Jimmy  (19.08.11 03:23:21) 
zorlanmadan bir b.k elde edemezsin dostum, o yollardan geçmiş biri olarak sana tavsiyem, en zor yol en kazançlısıdır. YTÜ derim ben olsam, üni.de zorlan ama hayatın geri kalan kısmında zorlanma daha mantıklı değil mi sencede ?


  • tombalabala  (19.08.11 05:32:55) 
kesinlikle yıldız iktisat. emin ol daha fazla maaşla çalışabileceğin iş bulma ihtimalin artacaktır. daha doğrusu çeko okuyacağına iktisat oku derim. iü olacağına da ytü tercih edilmeli. o kadar da zor değil. beşiktaşın göbeğinde mis gibi ortam, napıcaksın iü'yü?


  • awlmi  (19.08.11 07:05:18) 
düşünme, yıldız iktisat yaz
rahat okuma, rahat okuyunca bi cacık olunmuyo

  • superb  (19.08.11 10:16:19) 
yıldız iktisat tabiki olm, çeko ne?


  • slevinkelevra  (19.08.11 11:15:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.