[]

Şirket Nasil Kurulur

Merhaba,

Freelancer olarak web designer ve web developer olarak çalışıyorum. Projelerim genelde yurtdışına yonelik. Bunu resmiyete dokmek istiyorum. Ozellikle vergi meselesi yuzunden. Lakin konu ile ilgili pek bir fikrim yok. Şirket kurmanin benim için avantaji, dezavantaji ne olur? Nerden başlamalıyım? Ne tur bir şirket kurmaliyim? Maliyetler nedir? Vergi konusunda avantaj saglayacak hangi şirket turunu secmeliyim? Bilgi verirseniz sevinirim.

Tesekkurler.

 
sahıs sırketıydı sanırım ya da ltd.

fakat, bireyle de sozlesme yapılıp vergi odenebiliyor bı engel deegil sırket olup olmaması.
  • bryan fury  (18.08.11 17:26:47) 
Serbest meslek makbuzu kesebilirsin; illa şirket olman şart değil vergi verebilmen için.


  • ataturkiye  (18.08.11 17:35:28) 
Şahıs şirketi kurup, serbest meslek makbuzunuza stopajı da dahil etmelisiniz. O zaman kârlı çıkarsınız.

Sırf görüntü kısmı ile ilgili bilgi:
Fatura olmuyor kestiğiniz,serbest meslek makbuzu oluyor.
Normalde taksicilerin verdiği kağıda benzer, sünnet davetiyesi gibi uyduruk bir kağıttı.
Ama mevzuat değişti, kendiniz tasarlayıp matbaada bastırabiliyor ve daha şık bir şey verebiliyorsunuz artık.

Eğer İstanbul'da iseniz, bu konuda çok bilgili, birçok freelancer müşterisi olan muhasebecimin irtibat bilgilerini verebilirim. 2008'den beri şahıs şirketim var, keşke daha önce kursaymışım diyorum her gün.
  • cedilla  (18.08.11 17:42:32) 
fatura kesmek zorundaysan limited kur.
- kuruluş maliyeti daha fazladır
+ masraf gösterebileceğin kalem sayısı daha fazla olur.
+ gelir vergisi mükellefi olursun, gelir vergisi oranın %20 olur. şahıs şirketinde gelirin yıllık 23-53 bin tl arasında %27, üstü için %35 olur.
- limited ve anonim şirkette ortaklar, borcun sermaye payları oranındaki kısmından şahsen sorumludur. şahıs şirketinde zaten %100 sen sorumlu olacağın için bir avantajı yok.
  • screamshot  (18.08.11 17:55:44 ~ 17:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.