[]

sony vaio fw180d için şarj aleti

şarj aleti bozuldu. bilgisayarın garantisi yok. önümde 3 seçenek var:

1- var olan şarj aletini yaptırmaya çalışmak
2- yeni orijinal şarj aleti almak (hayvani derecede pahalı değilse)
3- yeni orijinal olmayan bir şarj aleti almak

hangisini öneriyorsunuz? bu şarj aletini yaptırmak istesem ataşehir-küçükbakkalköy civarında nereye yaptırabilirim ? ve orijinal olmayan şarj aletleri orijinal olanların yerini tutar mı ?

 
istanbul'da iseniz bozuk şarj aletinizi alıp sirkeciye gidin.
20 - 30 TL'ye birebir çakmasını satın alın.
ben yaptım, memnun kaldım.
  • 9kuyruklukedi  (18.08.11 15:20:18) 
şarj aletinin neresi nasıl bozuldu? tahmin edeyim bari. fişe taktınız ve çalışmadığını gördünüz. kurcalamadan bir bilene sorayım dediniz?
hmm. genelde fişe giden kablosu bozuluyor. etrafta herhangi başka bir laptop şarj aleti varsa onun fişe giden kısmını çıkarıp sizinkine takın. genelde o kabloyu universal bir şekilde yapıyorlar uyar yani sizinkine de. çalışıyorsa borcunuz 5 liraya. yada 10 liraya hepsiburada dan alırsınız tinyurl.com
çalışmıyorsa bilgisayara giden kabloda sorun var demektir bu durumda ya orj. aletini alırsınız (~150 lira) yada tunçmatik vs nin ürettiği universal başlığı vs değişebilen bir şarj aleti (~50 lira)
  • Huan  (18.08.11 15:24:06) 
ben de vaio kullanıyorum ve çok sık karşılaşılan bir problem sanırım bu problem.

tavsiyem; orj. olmayan bi şarj aleti ya da kablosu alacaksanız, bilgisayara giriş kısmındaki aparatın oynamadğına dikkat edin. benimki sürekli oynuyo ve pil çalışmadığı için sürekli kapanıp duruyo en ufak bi harekette.

aklınızda bulunsun.
  • buyrun  (18.08.11 15:34:42) 
sorun adaptörde. fişe giden kabloda bir sıkıntı yok. adaptörün ışığı yanmıyor. ayrıca fişe giden kabloyu da denedim çalışıyor başka bir yerde.


  • yigitkaraca  (18.08.11 15:42:03) 
Acer vardı bende, olanı tamir etmedi tamirci, sorumluluk almam dedi. Orjinal olmayan aldım bir gece vakti sesli bi biçimde infilak etti, dumanlar falan çıktı. Laptopunu seviyorsan orjinal al derim. İçin rahat olur.


  • roket adam  (18.08.11 18:33:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.