[]

yine kedi.

efenim geçen gün bahsini ettiğim ufak veletle gayet iyi geçinmekteyiz gibi. bir sorun yok. yalnız aklıma takılan bi kaç husus var. onları aktarmak isterim.

- kedi ısırıyor. parmaklarımı görünce direk yapışıyor bileğime kemiriyo parmak uçlarımı. sorum şu. henüz 7-8 haftalık olduğu için, diş kaşınmasından falan mı müzdarip, anne memesi ile bi bağlantı kuruyor olabilir mi?
- bazen kendi gölgesiyle kavga ediyo. farkında mı bilmiyorum ama, dışarıdan bakınca korkuyormuş gibime geliyor. iyi bişiy mi bu? en azından normal midir?
- elimden geldiğince atlayıp zıplamasına karışmıyorum. cevval olsun ya da ne yapıp ne yapmaması gerektiğini tecrübe etmesi için. doğru yolda mıyım? yoksa sakınmalı mıyım?
- bazen yapmaması gereken bişey yaptığında, yapma ulan! diye bağırmak yerine daha az hırpalayıcı, daha fazla eğitici bir metod bilen var mı?
- mırlamak eylemi her zaman kedinin rahat olduğuna mı işaret eder?

sorularımın bir kısmı/tamamı aptalca dahi gelebilir. ama ilk defa tek başıma bakıyorum. yanlış bişiy yapmak istemiyorum. elimden geldiğince sağlıklı, vatana millete hayırlı bi evlat olması için uğraşıyorum.

daha ne yapayım
saygılar-bolşante.

edit: bi dangalak sorum daha var.

bonus: dinlediğim müziğin velete zararı olur mu? bu hayvanlar ne tür müzik dinler? brutale mi boğalım, neoklasik mi dinlesin, uff tamam. bu da soru ama.

 
-benimki de isiriyo abi. boyle devam ederse ileride problem olacagini hissediyorum. en azindan diger kedimde olmustu. buyurken yavas yavas eli isirmanin yanlis bisey oldugu ogretilmeli.
- normaldir, daha dunyayi yeni yeni taniyo. takilsin kerata
-bazen cok salak seyler yapabiliyolar abi, yani tehlikeli seyler. tirnaklari yeni yeni keskinlesmeye basladiginda hayvan resmen alisamamisti tirnaklarina. perdeye taktirip agliyodu, cikartamiyodu. gerizekali. birak gezsin orda burda, rahat olsun. ama kirilacak seyleri ortadan kaldir bence. gotleriyle ittiriyolar bazen biseyleri.
-ben poposuna vuruyorum hafiften. bi de uzaktaysam ve kalkmaya useniyosam ellerimi birbirine vuruyorum. sesi duyunca direk iniyo masadan. zaten yanlis bisey yaptiginin farkinda serefsiz ama takmiyo iste.
-her zaman mutlu oldugunu gostermezmis. agrisi sizisi oldugu zaman da mirildarlarmis. ama kucaginda mutlu mesut oturup mirildamaya basliyosa problem yoktur diye dusunuyorum. kafana takma yani.

muzik konusuna hic girmiyorum bile farkindaysan :D

hadi kolay gelsin, size mutluluklar. kedi iyidir.
  • osuruklu  (20.05.08 22:01:05) 
yanıtlayabileceğim kadarını yanıtlayayım:

*dişleri kaşınıodur, dert etmeyin..çok acıttığı zaman kızın yeter, sizin bi canınız olduğunu anlarsa ona göre daha sakin kaşır dişlerini..
*küçük kedi bu, her şeye sataşır..alışır zamanla..
*tehlikeli bi şeye kalkışmadığı sürece çok karışmayın tabi, ama bazı refleksleri ancak siz kızdığınızda öğrenebilir..
*bağırın ve yakınlarında yere, koltuğa falan vurun, yeterince eğitici, yıpratmaz da kediyi..
*mırlamak iyidir :)

son soruya gelince, onların da bi canı var, kulağı var, brutale boğmayın yahu yavrucağı :P
  • erostrada  (20.05.08 22:07:47) 
merhaba benim kedide tahminen 8 haftalık suyu ve sütü tastan içmeyi yeni yeni öğreniyo.yeni yeni kuru şeyler yemeye başladı.ağzını aç bak dişleri tam çıkmamıştır ve kaşıntı yapıyodur.ayrıca eline sarılıp ısırması oyun gibi bişey.benimkisi boğuşuyo resmen elimle atlıyo zıplıyo her yere tırmanıyo fln.bi kaç kere kumdan dışarı yaptı ishal diye sesimi çıkarmadım.bakalım ne olucak görücez.ayrıca 4 5 gün önce almama rağmen.pc ile uğraşırken kucağıma yatıyo.sonra gece uyurken geliyo göğsüme yatıyo rahatsız etmiyo fln.çok güzel şeyler şu kediler ya.


  • omer460  (20.05.08 22:39:02) 
@ömer:

ya öyle böyle değil. yaramazlık yapıyo bazen, ısrarcı. kızıyorum. iki dakika sonra bacağıma tırmanıyo, yatıyo kucağıma. aynı odada kalıyoruz kendisiyle. gece yanıma gelip uyandırdı falan. saç-baş dağıttı lakin, nasıl yapıysa huzur verdi velet. aşırı mı duygusalım neyim :)

ben henüz aldım. hali hazırda seninki kadar. kabını, kumunu hemen öğrendi. hiç uğraştırmadı.bi de veterinerin verdiği mama (royal canin olmalı) baya bi sert gibime geldi. kıtır kıtır yiyor hayvan. zorlanmaz mı nedir?
  • schimsonique chaiselongue  (20.05.08 22:49:36) 
ısırdığında ya da oynarken tırnakladığında oynamayı / ilgilenmeyi bırakın, elinizi kolunuzu çekin.. bu sayede tırnak çıkarmanın / dişlemenin kötü bir şey olduğunu öğreniyorlar, bir kere ısırılmış değilim bugüne kadar.. diğer yandan yavruyken bunu yapmayanlar şimdi harita gibi :)

bırakın istediği kadar atlasın zıplasın keşfetsin, ortada kediden zarar görecek /
kediye zarar verebilecek bir şey bırakmayın yeter..

yapmaması gereken bir şey yaptığında yüksek sesle hayır! yapma! gibi bir şey söyleyin (kosla reklamında böyle şartlanmıştım ben mesela:) sürekli aynı şeyi söylediğiniz takdirde, o sözü o tonda duyduğunda yaptığı şey ne olursa olsun yanlış olduğunu anlayacaktır.. emin olun gazeteyle dövmek, burnunu kakasına batırmak,yastık fırlatmak gibi yöntemlerden daha az hırpalayıcı..

yaramazlık konusunda ısrarcı olması normal, büyüyene kadar ortalığı birbirine katacak.. oynamayı çok seveceği bir oyuncak (kimi top, kimi şarap mantarı, kimi kedi otu seviyor; artık deneme yanılma yöntemine kalmış) ayarlayıp yorgunluktan sızana kadar onunla oynamasını sağlayabilirsiniz fazla hareketli olması rahatsız ediyorsa..

mamaları da fındık-fıstık gibi düşünün.. tıkır tıkır yerken uyutmaması dışında bir rahatsız ediciliği yok :)

not: müzik için de yavruyken brutal, büyüyünce bulutsuzluk özlemi, iki yaşından sonra jazz tavsiye ederim :p
  • sharpenter  (20.05.08 23:38:49 ~ 23:41:03) 
hocam 3 gün uyutmadı.yorganın içine girmek istiyo.ama giremeyince geliyo yatıyo.ayrıca 5 6 yere kaka yapmış alet.kum var kumada yapıyo kuytu yerede fitil oldum.bide abicim.her tarafım tırmık içinde kaldı.vatandaş ayağımda şort varken bacağıma tırmanıyo düşün artık :)

ısrarcılık diz boyu abi.laftan falan anlamıyo bunlar daha.ya ben mama olarak haftada 2 kere haşlanmış yumurta.sonra haşlanmış tavuk göğsü süt ve su veriyorum.kendini biraz toplasa aşı yaptırmaya götürücem.şimdiki durumlar kritik.kanlı ishal falan olursa 2 günde gider abi.

4 5 gün olsun.seninle uyuyp seninle uyanmaya başlar.alışır sana çokta ısrarcı olmaz.ama bol bol oynaman lazım.kediler köpekler oyunla öğreniyo herşeyi
  • omer460  (21.05.08 00:58:38 ~ 01:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.