[]

kedi alacağım ama

tırmalamaması lazım. nasıl oluyor derseniz oluyor işte. böyle kediler gördüm. örnek vermek gerekirse siyam. ne tırmalama ne ısırma. çok asiller. tırnaklarını saklıyor ki sahibine zarar gelmesin. ayrıca oyuncu falan olmaması iyi olur. yani kedi asil olsun; siyam gibi.
işte böyle bir kedi arıyorum. siyam al diyeceksiniz yavru bulamıyorum. pet shop'ta falan da asla almam. hayvan ticaretine karşıyım. bu cins kedi bilen varsa süper olur.
tekir demeyin nolur. terminatör oluyor onlar. uysal, tırmalamayan kedi cinsi arıyorum kısacası. he bir de ücretsiz veren biri bulmak gerek :)


 
hiçbir hayvan cinsinin yavrusu sessiz sakin olmaz. tüm kedi cinslerinin yavruları tırmalar çünkü gelişim döneminde tırnakları genelde dışarıdadır. içeri çekmeyi öğrenir ama çekmez çünkü kedi avcı bir hayvandır ve yavruyken avcılık güdülerini geliştirmesi gerekir.

bence siz ya yaşını başını almış bir kedi bulun, ya da köpek falan alın.

edit: ayrıca aralarındaki sevgi bağı kurulduktan sonra tüm kediler sahibine zarar vermemek için tırnaklarını kullanmaz. 2 yaşında tekirim var, yavru afacanlığı bittikten sonra tırnaklarını sadece patisine bastırdığım zaman gördüm.
  • boo ya moon  (18.08.11 01:13:34 ~ 01:15:55) 
kendi gözlerimle siyam kedisinin büyümesini görmesem inanacağım yukarıda söylenene. ama malesef durum öyle değil. genelde dediğin gibi olabilir. ama ben duyuruda da belirttim ''genel'' bir kedi aramıyorum. spesifik özellikleri var.
@svpam o siteyi biliyorum :)

  • lorenzen  (18.08.11 01:18:03 ~ 01:18:58) 
svpam kısırlaştırdın mı peki ?


  • lorenzen  (18.08.11 01:24:53) 
yavrusuna talibim o zaman :-)


  • lorenzen  (18.08.11 01:29:54) 
benim de arkadaşımın var iki adet siyam kedisi ve gayet de tırmalıyorlar. iran kedisi belki biraz uyuz bi kedi olduğu için tırmalamayabilir diye düşündüm ama bilemedim. kedi bu, illa ki tırmalar günün birinde.


  • anestezik  (18.08.11 01:32:51) 
önce bir kere ilişkiye girsinler. ondan sonra kısırlaştıracaksan kısırlaştır. en azından bu hakkı ver hayvanlara. he hiç kısırlaştırmamak daha iyi olur. ama o da başka sorunlar doğuruyor malum.


  • lorenzen  (18.08.11 01:35:45) 
kedi ırkçılığından nefret ediyorum. şu kedi asildir tırmalamaz diye bir şey yok ne yazık ki. inşallah aaaaaasil bir kedi alırsınız da görürsünüz güzel marifetlerini. ders olur.


  • mea maxima culpa  (18.08.11 11:31:42 ~ 11:32:13) 
@mea maxima culpa ırkçılık değil bu. alınan kedinin tırmalamaması ve uysal olması gerekiyor özel nedenlerden. özel nedenler de seni hiç ilgilendirmez. ayrıca bir insan nasıl güzel bir eş istiyorsa kediyi de güzel istemesi ( ki benim için cinsi pek sorun değil ) son derece doğal. ''ırkçılık veaaar, sokaktan kedi almıyolllaaa'' demek sana düşmez.
sen git istediğin cinsi al, istersen sokaktan topla. diğerlerine karışma ya da sadece soruya cevap ver. parazit yapma.

  • lorenzen  (18.08.11 17:15:32) 
kedi ırkçılığının sokakla ne ilgisi var anlayamadım. ben size sokaktan kedi toplayın mı dedim?

bu duyuruda daha önce defalarca konuşuldu. asil ırk hayvanları özel karakteristikleri olabilir. ama sokak kedisi diye küçümsediğiniz ırk melez bir ırktır. birçok asil kedinin karakteristiklerini gösterebilir.
  • mea maxima culpa  (18.08.11 21:47:35) 
ayrıca sevmiyorum kediyi türüne, ırkına göre seçenleri. şart mıdır? suç mudur bu tip insanları sevmemek?

ben kedileri sevimliliklerine göre seçiyorum. canayakınlık daha önemli bence.
  • mea maxima culpa  (18.08.11 21:48:18 ~ 21:49:13) 
hıı ondan evet.


  • lorenzen  (19.08.11 02:08:56) 
benim elimde dunya tatlisi 2.5 aylik, tedavi olmus yavru siyah bi sokak kedisi var. ucretsiz vericem tabiki. acilen ev ariyorum. hic ama hic tirmalamiyo. yani belki buyudugu icin tirmalama duvari fln alirsin ama inanilmaz uysal. gerci sanirim siyam istiyorsun ama..sansimi deniyim dedim sokaga geri birakmak istemiyorum. istanbuldayim .


  • gfilinta  (23.08.11 10:15:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.