[]

Birisi rüyamı yorumlasın!!

Merhaba daydreamerlar. Ben rüyalara inanan birisiyim, genelde gördüğüm rüyanın ne olduğunu hemen hemen bilirim. Normalde rüyalarım bilinçaltımla ilgili şeyler olur, yeni biriyle tanışmışımdır onu görürüm ya da gün içinde konuştuğum düşündüğüm kimseleri.

Bugün ise ilk kez bu kadar farklı bir rüya görüyorum ve bu kadar keskin hissedebiliyorum. Hemen anlatıyorum.

Akşam üzeri vakti. Dışarıdan eve geliyorum. Apartmanın kapısı açık, bir adam bekliyor. Kendisinin yeni taşındığını ve 3. katta oturduğunu söylüyor. Aslında 3.kat bizim evimiz. Nasıl oluyor ya diyorum? Birlikte çıkıyoruz merdivenleri, 3.kata yani evime/evine geliyorum. Kapı açık...

Anneme sesleniyorum, adam arkamda duruyor onu işaret ederek bu adam kim burada oturduğunu söylüyor diyor. Annem hiç bir şey söylemiyor. Adam içeri geçiyor....

Elimi yüzümü yıkamaya gidiyorum ve her şey burada başlıyor. Aynaya bakıyorum. Gözüm yok denecek küçüklükte. Kendi kendine tekrar düzeliyor gibi oluyor. Sonra tekrar küçülüyor. Sonra tekrar büyüyor. Ve gözlerim dağılmaya başlıyor. Görme yetim hala var. O sahneyi görüyorum. Ancak bu güne kadar izlediğim hiç bir filmde öyle bir sahneye denk gelmedim. Kendimle photoshopta oynasam asla aklıma gelmez. Çıldırdım resmen.

Ardından başım ağrımaya başlıyor. Gözlerim bulanıyor. Dayanamıyorum odaya gidiyorum anneme kötü olduğumu söylüyorum. Odada annem, o adam, bir kadın ve yaşlı bir teyzem oturuyor. Anneme gidiyorum susuyor, ama ben kendimi kaybetmiş haldeyim. Teyzemin yanına gidiyorum. Elini öpmeye çalışıyorum. Nolur affedin nolur düzeleyim Allah'ım diyorum. Burada teyzemden çok kendi içimdeki birşeye konuşuyor gibiyim...

Sonra o adamın yanına gidiyorum önünde diz çöküp alnımı eline koyuyorum. Yalvarıyorum, parçalıyorum kendimi. Bu kadar olur yani. Allah'ım nolur affet nolursun nolursun diyorum. Kafamda depremler oluyor sanki, büyük çarpışma var.

Sonra yavaş yavaş diniyor ve bi anda başka bir sahnede başlıyorum. O gördüğümün de farkındayım ve ona göre davranmaya çalışıyorum. Bir daha yapmayacağım diyorum kendime.. Böyle yani.

Kesinlikle çok etkilendim.

 
want2die sen bari yapma.


  • aydogank  (17.08.11 13:37:45) 
Rüyanız hayrolsun.
- Vicdan azabı duyuyor veya duymaktan korkuyorsunuz.
- Endişeleriniz var. Akibeti hakkında çok fazla fikir sahibi olmadığınız ve sizi kaygılandıran durum/durumlar var.
- Bir konu hakkında başınıza bir şey geleceğine dair korkularınız var.
- Ailenizle ilgili sorunlara da delalet olabilir.
- Ama ben vicdan, suç, cezalanma korkusu ve endişe odaklı bir rüya olarak yorumladım.
- Göz genelde kırılganlığı, benlik zedelenme korkusunu sembolize eder.
  • 9kuyruklukedi  (17.08.11 13:44:15 ~ 13:51:17) 
Normalde olduğu gibi bu rüyanızda da bilinçaltınızla ilgili şeyler olmuş muhtemelen. ailenizle ilgili bi mevzuda çok suçluluk duyuyorsunuz ya da suçluluk duymuyorsunuz gün içinde ama acaba suçlumuyum diye endişeleniyorsunuz muhtemelen. İlla aile ile ilgili bir şey olmayabilir. Genel olarak toplumsal olarak onaylanmayacak bir şey olabilir. Yani süperegonuzdan/toplumdan korkuyorsunuz ve aile büyükleri bir insanın karşılaştığı ilk süperego karakterleri. Adam başta babanız gibi gözüksede muhtemelen sizsiniz. Aynı eve giriyorsunuz, anneniz şaşırmıyor, sizin yerinize o ailenizle oturuyor vs. Herkesin onaylamamasının yanında aslında en kızgın olan, böyle bişeyi kendinizden beklemeyen de sizsiniz sanki. Bu olay karşısında kendinize güveninizi sevginizi kaybetmiş olabilirsiniz, ya da kaybetmekten korkuyorsunuzdur.

Bu suçluluk sonrasında gözlerinizin sağlığının yokolmasıyla cezalandırılıyorsunuz. Gördüğünüz veya görmeniz gerekirken görmezden geldiğiniz bir şey yüzünden suçluluk duyuyor olabilirsiniz. Veya gün içinde gözünüzü fazla ovuşturduysanız, yolda gözleri anormal olan biri gördüyseniz (siz gördüğünüzün farkında olmasanız bile bilinçaltınız o görüntüyü vakti geldiğinde endişelenmek üzere depolar), yada ne bileyim gözünüzün üzerine yattıysanız veya sinek geldiyse ama uyandıracak kadar değil de rüyanıza etkileyecek kadar rahatsız etiyse de olabilir.
  • purpurum  (17.08.11 14:17:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.