[]

sahibinden.com- get ile ürün satma

merhaba. sahibinden'de get sistemi ile eski telefonumu satmak istiyorum ancak daha önce bu şekilde satış yapanlardan bilgi almak istedim. sanırım sistemde önce satın almak isteyen kişi parayı sahibinden üzerinden bir sisteme yatırıyor, sonra ürünü teslim alıyor ve 3 gün içinde onay verirse para satıcının hesabına aktarılıyor, onay vermezse de ürünü geri gönderiyor. sorularım ise;

1) daha önce bu şekilde satış yapanlar var mı aranızda? herhangi bir sorun yaşadınız mı?
2) kullanıcı ürünü aldı, 3 gün baktı, beğenmedi geri gönderdi, bu süre zarfında ürüne hasar verirse bunu nasıl ispatlıyoruz? sonuçta sattığım ürün bir telefon, çizilmesi vs. can sıkıcı olur.
3) 3 gün içinde onayı verdi, parayı hesabıma yatırdılar, adam çıkıp 1 hafta sonra "ama bu üründe bilmemne varmış, ben istemiyorum" diye bana tekrar ulaşabilir mi yoksa 3 gün içinde onay verdiği an bir daha herhangi bir şekilde itiraz etme ya da ürünü iade etme hakkı yok mu?

şimdiden teşekkürler,

 
1)var, bir kere sorun yaşadım sadece, 8-10 ürün sattım
2)ürünü kargocunun yanında açın, eğer hasar varsa teslim almayın geri gönderin alıcı ödemeli. bu tarz bir konu benim başıma gelmişti baya sıkıntı çektim özellikle telefonda bu sıkıntı var, çizik vs. olmasa bile kopyalanması mümkün ve siz bunu anlayamazsınız.
bundan korunmanın en iyi yolu alıcıyla mesajlaşın. adamın nasıl biri olduğu az çok anlaşılır, üç kuruş fazlaya satmak yerine daha düşük fiyata mantıklı birine satmaya çalışın.
3)yok, onay verdiği an iş biter.
  • tombalabala  (17.08.11 11:35:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.