[]

temizlik konusu

selam duyurunun güzel insanları,
olay şu:
özellikle amerikan filmlerinde falan dikkatimi çekiyor,
adam veya kadın umumi bi tuvalete girer ya
hani böyle ellerini lavobaya koyar veya ne bileyim her yere dokunur
hemen hemen her filmlerinde bu tarz bir şey vardır.
bu adamların bu lavabo sevdası nerden gelmektedir.
siz de böylemisiniz yoksa bu olaya sadece bana mı iğrenç gelir.
ben en az temas ile olaydan sıyrılma çabasında olurum.
(leonardo dicaprio nun bir filminde temizlik delisi adam gibi hissettiriyor bu filmler)

 
lavabo sevdalarının sebebini bilemeyeceğim, en nihayetinde film. adamın kendi ile hesaplaşmasını göstermek için her yere değdiriyor olabilirler. ama tanıdığım tüm yabancı arkadaşlarım da benim gibi. minimum temas yani. bak yazarken midem bulandı..


  • gurgezgg  (17.08.11 10:33:33) 
film olduğu için o lavabonun 50 kere domestosla paklandığı varsayılıyor sanırım. koca film yani, bir de amerika, domestosa acıyacak değiller ya! oyuncu kaprisli değilse domestossuz da ellenir yani, ben ellerim oyuncu olsam.

bunun dışında sahneye, senaryoya göre bu dokunmalar anlamlı da olabilir.
yerine göre eli - ruhu kirletme yahut yüzleşme, yüzleşmekten korkmama, temizlenme, arınma anlamları taşıyabilir.
  • 9kuyruklukedi  (17.08.11 13:59:06) 
arkadaşlar arkadaşlar konu kaydı.
ben lavabonun kirliliği temizliğini kastetmiyorum ki?
doğrudur temizdir falan ona laf yok.
ama bu bir huydur yani lavabo ne kadar temiz olursa olsun
umumi bir hela da ellemem yani o derece dokunmam diyorum.
bir çok insan da bunu yapmaz zannımca.
ama filmlerde gayet normalmiş gib ya ona ayar oluyom ben.
  • seyduna6687  (17.08.11 15:55:24) 
bunun açıklaması film olması. lavaboya dokunmamaya çalışan nefes nefese kalmış bir aktör düşün. filmde çok gereksiz gelmez mi?
tamamen de değil ama.
lavabo kenarına (ki ilkokul lavabosu ıyyyk) telefonunu koyan, yine lavaboya saç tokasını düşürüp sadece sudan geçirmeyi yeterli gören, benim gösterdiğim özenin yarısını göstermeyen epey insan tanıdım.
yani herkes seyduna6687 değil.
  • yarmasimo  (17.08.11 17:32:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.