[]

ingilizce öğrenmekk...

arkadaşlar üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim.yıldızda hazırlık okudum ama ingilizce namına grammer öğrenmekden baska bi işe yaramadı.kendmi ingilizceyi ne kadar biliorum die değerlendirdiğimde günlük konuşmalar için yeterli olabilecek kadar kelime ve grammer.sorum şudur,nasıl geliştirebilirim ingilizcemi.kursa gitmek istemiyorumm ama dersenizki bu kurs tam senin durumun için onuda deneyebilirim.biraz uzun oldu ama derdimi anlatmak istedim.bu ingilizceyi öğrenmem lazım:)) şimdiden teşekkürlerr




 
speaking partıyla ilgili konuşuyorum.

istanbulda yabancı arkadaş edinmek daha kolay diğer şehirlere göre. en azından ihtimal olarak. kampüste erasmus öğrencisi, sultanahmette zenci kovala :) ciddiyim. bunun dışında omegle.com dan ne biliyim bu tür videochat sitelerine gir. artık arada birşeye gelme riskini alırsın :)
  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (17.08.11 02:55:14) 
kitap, dergi, internet siteleri... oku. ne bulursan oku. daha keyifli olsun istiyorsan sevdiğin konularla kısıtla :) mesela cerezlik romanlardan okuyabilirsin, kafanı çok zorlamaz ama cümle kalıpları ve yeni kelimeler öğrenme konusunda daha iyisi olamaz. ben grammar görmeden öğrendim ingilizceyi, söke söke öğrettiler resmen ama ilk haftadan elimize roman tutuşturdular. günlük iki sayfa üç sayfayla başladık ödev olarak okumalara, ertesi gün derste bunlar üzerine konuşuyorduk. ayrıca pleasure reading diye ayrı kitaplar da okumamızı istiyorlardı, bunların da listesini alanlar vardı. çok açık ve net, dil ile haşır neşir olmadan rahat konuşacak kıvama gelemezsin. grammar öğrenmek konuşurken düşünmeni sağlar, aman yanlış kurmayayım kalıbı filan diye. sekte ederek konuşan birindense hızlı, belki arada hatalı, ama akıcı konuşan biri her zaman çok daha iyidir.

yabancı arkadaş edin, ve ingilizce konuş, okulda internette vs. artık sadece chat de değil tabi sesli görüşmeler filan yapılabildiği için daha özgür olabilirsin kendini geliştirme konusunda.

çok yazdım sanki? neyse, kolay gelsin. :) ingilizce bitti çoktan da, ben de fransızca'ya başladım kendi kendime. o yüzden bu aralar dil öğrenme konularında çok konuşuyorum :)
  • dasher  (17.08.11 03:02:48) 
yurt dışına git yazın work and travel paran yoksa..

dizi film bunları ingilizce altyazıyla şey yap..

birde aktif sosyal bi adamsan yabancı arkadaşlar yap erasmuslara takıl..

ama yap bişiler ingilizceyi halletmeden mezun olma, o durumda ki arkadaşlar iş görüşmelerinde falan pek iyi olmuyor.
  • nuvalo  (17.08.11 03:05:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.