[]

Analog gibi gorunen ama dijital kayit yapan fotograf makinalari

var mi boyle über aletler? gorseldeki gibi bi dis gorunuse sahip olan ama film yerine karta kaydetsin fotograflari. onun disinda tum seyler ayni olsun. fotografin uzerindeki o eskimis gibi gorunme olayi olmaz sanirim o filmle alakali bi sey olsa gerek ama onu pcde hallederiz artik fotosop falan. onun disinda mesela kumlu gibi gozukuyo boyle hafif, dijitale kayit yapinca o da mi gider, tamamen dijital makinalardaki gibi mi olur gorunus?

dslr diye bir seyin oldugunu biliyorum bu arada. amacim gercekten kaba bir seylere sahip olmak. oyle okuz gibi yukek megapixelli yuksek parali bisey aramiyorum. analoglar gibi 100-200 lira arasi olsa uygun olur.


 
fujifilm finepix x-100

sonra bazı (özellikle medium ve large format) makinelere digital back de takılabiliyor.

ayrıca türkiyede yok bildiğim kadarıyla ama vivitar'ın bir modeli var. ama baya dandik.

fuji x100 ün üstüne tanımam. digital makine olarak da...
  • cedric tweedledee  (17.08.11 02:49:34) 
şimdi reyis. o kumlu görüntü gren oluyor. sen her hangi bir dijital makinede deli gibi iso arttırırsan zaten o kumul görüntü olcaktır.

o dediğin fiyata da vivitar ı alabilirsin anca ki hiç deyeceğini düşünmüyorum.

bir dönem dslr ler için de digital back varmış. kodak falan da yapmış sanırsam. ama yani bildiğimiz dslr dslr görüntüsündeler. bu analoglar için yapmamışlar hiç.
  • cedric tweedledee  (17.08.11 02:51:42) 
ayrıca madem retro makine kafasındasın e al bir tane filmli takıl paşa paşa benim gibi?


  • cedric tweedledee  (17.08.11 02:52:25 ~ 02:52:35) 
filmli ugrastiracak beni ya. hani zaten ayarlarini ogrenene kadar ben bi 100 fotograf cekerim, onun icin de defalarca film almam taratmam lazim, hem film hem bastirma taratma ayri para, o kadar butce yok bende.

ayrica turkiye'de olmasa da alabilirim makinayi, sorun degil.
  • hjarteblod  (17.08.11 03:03:07) 
fiyat sirasina gore :)
leica m9
leica m8
leica x1
fujifilm x100
olympus ep3

bunlarin icinde olympus tavsiye ederim. hem cok hizli hem de icindeki efektler falan tam aradigin gibi bisi
  • chavezding  (17.08.11 06:08:05 ~ 06:09:21) 
hocam ben 200 lira civari fiyat dusunuyordum, neymis bu ya, hepsi mi 1000$ ustu bunlarin


  • hjarteblod  (17.08.11 17:21:37) 
200 liraya filmli bi makine alabilirsin ancak :)


  • chavezding  (18.08.11 02:05:22) 
onun da filmi ve bastirmasiyla 1000$ maliyetli bisey olmasindan korkuyorum..
her turlu yas yani bu is. piuu.

  • hjarteblod  (18.08.11 02:14:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.