[]

sağlık karnesiyle gözlük almak...

merhaba millet!

şimdi benim sosyal güvencem olmadığı için okuduğum üniversiteden karne çıkarttım. muayene oldum, göz numaramı falan öğrendim. peki ben bu karne ile gözlük alabiliyor muyum? alabiliyorsam bu gözlükçü herhangi bir gözlükçü olabiliyor mu? çerçeve-cam ücreti falan bir şeyler söyleniyor. olayın aslı nedir? bir anlatıverirseniz kısaca çok makbule geçer, bu konularda çok cahilim... şimdiden çok teşekkür ederim.


 
bildiğim kadarıyla gözlükçülerde ücretsiz ya da çok cüzi bir miktar ödeyerek alınmak üzere sigortalılar için ayrılmış bir bölüm var. adam aha bunlar sigortanın karşıladıkları diyor, sen bakıyorsun hepsi babaanne gözlüğü, diğer vitrine yöneliyorsun, başka çerçeve seçiyorsun ve sigorta max %20sini ödüyor diye biliyorum ya da şu an yamuluyor olabilirim.

www.besoptik.com(git: )
  • kenar  (17.08.11 00:35:38 ~ 00:40:04) 
sosyal güvence olmadığı için herşeye normal para ödeyeceksin. çerçeve + cam. zaten güvencen olsada ilk dandik bir çerçeve karşılanıyordu cam bedavaydı. artık onunda sadece çok az bir miktarını devlet karşılıyor.

git herhangi bir optikçiye çerçeve beğen fiyatına göre. yaptırt.
  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (17.08.11 00:37:23) 
4 ay önce optikçilerle konuştum çerçeve ve cam için devlet toplamda 45 lira verir dedi. ki adam gibi bi cam çerçeve 150-200 den başlar.

bir de muayane olduktan sonra 1 ay içinde almalısın faydalanmak için

benim bildiğim böyle
  • technicalte  (17.08.11 00:39:38) 
cam çerçeve toplam 40 tl veriyorlar diye biliyorumbi daha 3yıl çerçeve 1 yıl cama alamıyyorsun diye biliorum


  • ben smyrna  (17.08.11 00:57:13) 
doktorun size verdigi reçete ve karneyle gözlükçüye gidin. gözlükçü maddi durumunuza ve sigortanın ödedigi limite göre seçenekleri sunar. sigortadan da parasını kendi tahsil eder. eger sigortanın ödedigi limitin atıyorum 50 lira üstüne çıkarsanız sizden o 50 lirayı alır.

tavsiyem kemik çerçeve almanız. hem çok daha hafif ve kolay kullanılır, hem ucuz, hem de şimdi çok moda :)
kemik çerçeve alırsanız camı inceltmeseler de dışardan çok çakılmaz ve cam da ucuza gelir. sürekli takacağınız bir gözlükse "anti-refle" kaplama yaptırırsanız iyi olur (güneş ve pc nin zararlı ışınlarından korur ve camdan yansıyan ışığı kırar)

tavsiyeme uyarsanız 60TL çerçeve, camlar da aşağı yukarı 90 etse, 150TL ye gayet güzel bi gözlük alabilirsiniz.

üniversiteden sağlık karnesi almak nasıl oluyo onu da merak ettim bi yandan :)
  • squatterbloat  (17.08.11 01:03:39) 
@squatterbloat

ya okula kaydolurken doldurulan formlarda sağlık güvencesi ile ilgili bir bölüm vardı. anne, babamın ve benim sağlık güvencemiz olmadığını işaretlemiştim (öyle olduğu için). bu durumda medikososyal diye bir zımbırtı varmış üniversite hastanesinde oradan karne çıkarttırdım. bir nevi devlet desteği yani. tabi okul bitene kadar geçerli. bildiğin karne gibi kullanılabiliyor. detaylı cevap için ayrıca teşekkür ederim.
  • kisa bisey olsun istemistim  (17.08.11 01:24:13 ~ 19:52:09) 
rica ederim :) vay be öğrenciye karne olayı iyimiş.


  • squatterbloat  (17.08.11 01:34:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.