not: öz be öz antepliyim.
5-6 sene öncesine kadar, yani akp bu kadar kuvvetlenmeden önce ne oruçla ne uzun saçla zerre sıkıntı yaşanmazdı, gayet lisede piercingle sakalla takılan arkadaşlarımız vardı yani.. hala da sıkıntı yaşanmıyordur muhtemelen de, çevre semtler elbette pek kurtarılmış bölge sayılmaz. gene de antep insanı rahatına fazlaca düşkündür, hele öğrencilere böyle görüntüyle alakalı şeylerden zannetmiyorum ki sıkıntı yaratsın.
anteplilere karşı dikkatli olmanızda fayda var ama. antep üni.de de epey vardır, biraz dedikoduyu severler. ilk başlarda mümkün mertebe mesafe koymanızı salık veririm, zira sizi rahatsız etmezler de dedikodunuzu yapabilirler. tabi ekstrem örnekler üzerinden gidiyorum, saç sakal hala problem değil :)küçük bir çevredir aslında, büyük şehir falan ama küçük yer mantığı hakimdir insanlarda.
maraşla kesnilile kıyaslamayın derim. zaten hiç teşvik edilmemesine rağmen turist falan da epey geliyor son yıllarda sanırım. mozaik müzesi sağolsun, ki şahanedir bu arada görmenizi tavsiye ederim.
antep güzeldir valla ya, gözümde tüttü bi anda :)
semt olarak binevler - beşyüzevler - karataş civarına bakarsanız kolay olur. kiralar çok pahalı değildir, yukarda söylemişler zaten. zaten kampüs ve çevresi olduğu için tam öğrenci semti oldu oralar. şehrin içinde ise göreceğiniz lüksten ve arabalardan şok geçirmeyin :) baya zengin antep. bir o kadar da cimridir tabi. pazarlık yapmadan alışveriş yapmayın, marketten bile.
bi de şey, incilipınar sofrasına gidin (imam çağdaş'a mutlaka gidersiniz zaten), karagöz'de (çarşı)muhteşem katmerciler var onlardan yiyin. benim için de yiyin ühüh. yemeklerini anlatmayayım, zaten ordan sonraki hayatınız tatsız gelebilir.
şimdiden hayırlı olsun :)
0