[]

gaziantep

buranın insanı nasıldır? bir kaç antepli arkadaşım var şahsen bir izmirli olarak benden zırnık farkı yoktu dünyaya bakış açısından bu arkadaşların. ama ne bileyim ben içerden değil dışardan bir fikir almak istiyorum. öğrenci olarak gidenlere nasıl bakıyorlar? vay keçi sakalı var vay saçı uzun vay oruç tutmuyor şunu dövelim var mı? keçi sakallısın dersi geçemezsin? insanların tip tip bakması vs? maraşta afşinde arkadaş var saçlarını kestirdi adam hayatımda mahalle baskısı denen şeyi ilk kez burda gördüm diyor. ki kendisi baya baya tutucu biridir alkol vs almaz dine düşkündür sadece saçı uzun olması bile sıkıntı olmuş.

bir de gaziantepliler okursa burayı bu okul çevresinde ucuz ama fena olmayan ev tutmak için yer yazar mısınız?


 
antep iyidir, iyi. insanları da naziktir, yemekleri güzeldir, bol bol kilo alırsın inşallah.


  • ceberrut adam  (16.08.11 23:01:09) 
gaziantep'in sorunu şu ki daha doğudaki illerden çok göç alıyor. dolayısıyla antep'in yerlisiyle bir sorununuz olmaz, hatta yerlisi çok iyidir. ama bu civar illerden gelen bazı apaçiler insanlar kızıyla, karısıyla gezerken bile tip tip bakabiliyorlar. yoksa antep'te saçınız, sakalınız bir sorun teşkil etmez. içiniz rahat olsun. atatürk'ün nüfusu bile gaziantep'e kayıtlıdır, öyle diyeyim. :) (biliyorum konuyla bir ilgisi yok)


  • microfiction  (16.08.11 23:08:46 ~ 23:11:22) 
ya kimle konuşsam şu göçle gelenlerden bahsediliyor. off...


  • hayvan gibi yazar  (16.08.11 23:12:19) 
fazla pahalı bir şehir değil.üniversite civarında(karataş yolu üzeri) 2+1 stüdyolar 600tl civarı.1+1 ler de 350tl filan( bu fiyatı hastane tarafında gördüm).normal daire olarak da arkadaşlar yine üniversite civarında 3+1 lik dairelerde 350-400 civarında oturuyorlar.


  • manifeste  (16.08.11 23:13:48) 
antep'e giderken ne düşündüğünüzle ilgili bu durum genelde olduğu gibi. eğer istemeden giderseniz sevmeyeceğiniz bir çok yönünü bulabilirsiniz.

oruç tutmadığı için dövülen ben daha görmedim. saçınıza sakalınıza karışan da olmaz burada. işte sosyal hayat bir izmir kadar iyi değil ama bir iki sene öncesine göre çok daha iyi bir durum var duyduğum kadarıyla.

okulun kapısının tam karşısında stüdyo daireler var öğrenciler için faturalar dahil 500 lira civarı bi şey tutuyor sanırım ama emin değilim.

ne istiyorsanız onu yapın efenim.
bi de mühendislikse; kolay gelsin... =)
  • saclarimdaki papatyalar  (16.08.11 23:18:11) 
bu arada okul gaziantep üniversitesi mi,
gazikent üniversitesi mi,
zirve üniversitesi mi?
benim cevap verdiğim ilkiydi.
  • saclarimdaki papatyalar  (16.08.11 23:19:20 ~ 23:19:41) 
aslında yaşayacağınız semte de bağlı dış görünümünüzün sorun teşkil edip etmeyeceği.bazı yerlerde insanlar yürürken birbirine dikkat bile etmezken bazı yerlerden geçersiniz fena süzerler, laf atarlar filan.hoş değil tabii.


  • manifeste  (16.08.11 23:23:42) 
gaziantep üni okul. ve mühendislik değil güzel sanatlar fakültesine geliyorum gastronominin başkentine :) aklımı çelen o bölümün izmirli olan hocası oldu okuldan ya da bölümden çok çevreyi merak ediyorum çok beklentim yok izmirliyizde tiki hiç değiliz evde eğlenmeyi hatta eğlenmeyi değilde kafa dinlemeyi daha çok severim.


  • hayvan gibi yazar  (16.08.11 23:24:17) 
tebrik etmeye geldim, super bolum, guzel sehir. o kadar avrupasindan amerikasina dolastik da aklim hep gaziantep'tedir. ohh bi de afiyet olsun simdiden ya.


  • zoch  (16.08.11 23:42:03) 
adam dertli beyler. anlat hele daha hocam.


  • hayvan gibi yazar  (17.08.11 00:53:35) 
not: öz be öz antepliyim.
5-6 sene öncesine kadar, yani akp bu kadar kuvvetlenmeden önce ne oruçla ne uzun saçla zerre sıkıntı yaşanmazdı, gayet lisede piercingle sakalla takılan arkadaşlarımız vardı yani.. hala da sıkıntı yaşanmıyordur muhtemelen de, çevre semtler elbette pek kurtarılmış bölge sayılmaz. gene de antep insanı rahatına fazlaca düşkündür, hele öğrencilere böyle görüntüyle alakalı şeylerden zannetmiyorum ki sıkıntı yaratsın.

anteplilere karşı dikkatli olmanızda fayda var ama. antep üni.de de epey vardır, biraz dedikoduyu severler. ilk başlarda mümkün mertebe mesafe koymanızı salık veririm, zira sizi rahatsız etmezler de dedikodunuzu yapabilirler. tabi ekstrem örnekler üzerinden gidiyorum, saç sakal hala problem değil :)küçük bir çevredir aslında, büyük şehir falan ama küçük yer mantığı hakimdir insanlarda.
maraşla kesnilile kıyaslamayın derim. zaten hiç teşvik edilmemesine rağmen turist falan da epey geliyor son yıllarda sanırım. mozaik müzesi sağolsun, ki şahanedir bu arada görmenizi tavsiye ederim.
antep güzeldir valla ya, gözümde tüttü bi anda :)

semt olarak binevler - beşyüzevler - karataş civarına bakarsanız kolay olur. kiralar çok pahalı değildir, yukarda söylemişler zaten. zaten kampüs ve çevresi olduğu için tam öğrenci semti oldu oralar. şehrin içinde ise göreceğiniz lüksten ve arabalardan şok geçirmeyin :) baya zengin antep. bir o kadar da cimridir tabi. pazarlık yapmadan alışveriş yapmayın, marketten bile.

bi de şey, incilipınar sofrasına gidin (imam çağdaş'a mutlaka gidersiniz zaten), karagöz'de (çarşı)muhteşem katmerciler var onlardan yiyin. benim için de yiyin ühüh. yemeklerini anlatmayayım, zaten ordan sonraki hayatınız tatsız gelebilir.
şimdiden hayırlı olsun :)
  • ahandanick  (17.08.11 17:45:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.