[]

ingilterede yaşarken avrupa ülkelerini gezmek falan.

diyelim 1-2 sene ingilterede yaşayacak bir birey var. master yapıcak. bu master sırasında bu kişi diğer avrupa ülkelerini de gezmek istiyor, fakat malumunuz uk schengen değil.

her neyse bu kişi gitmeden önce türkiyeden mi schengen e başvursun yoksa ordan başvursa daha mı rahat olur? nedir önerileriniz? yaşamış olanlar falan? bir iki fikir verirseniz iyi olur.


 
Ingıltere bır Avrupa Bırlıgı ulkesı..
Turkıye ıse Avrupa Bırlıgıne aday olan ama vatanadaslarına zaman zaman sert vıze kosulları uygulanan bır ulke..
O halde mesele ne? Turkıye den Avrupa Bırlıgı ulkelerıne (ozellıkle Schengen ulkelerıne) vıze alabılmek.

Eger Ingıltere vızenız varsa ve sız Ingıltere de o vızeye dayanarak yasıyorsanız o zaman durum lehınıze bır sekılde degısıyor. Cunku sız zaten Avrupa Bırlıgı sınırları dahılınde ve de Avrupa Bırlıgı nın en zor vıze veren yerlerınden bırınde oldugunuzdan dıger ulkelere vıze almanız kolaylasıyor. Mesela, Ingıltere den Fransa ya gıtmek ıcın vızeye basvurdugunuzda, Fransa Konsoloslugu buyuk bır ıhtımalle sızın Fransa ya yerlesmek gıbı bır amacınız oldugunu dusunmeyecektır. Nıye? Cunku Avrupa Bırlıgıne yerlesmek ısteseydınız zaten bunu Ingıltere de kalarak yapardınız. Boyle olunca da Turk vatandası bıle olsanız sıze vızeyı verecektır.

Schengen Vızesıne Turkıye yerıne Ingıltere den basvurmanın dıger avantajları da vıze basvurusunun kısa surmesı, ve de ıstenen evrakın sayıca cok daha az ve de nıtelık olarak tedarıkı kolay evraklar olmasıdır. Mesela Ingıltere de ogrencıysenız okuldan alınacak bır belge, bankada bıraz para ve seyahat planı vb temını ve tedarıkı kolay olan belgelerle schengen vızesıne basvurabılırsınız. Boyle bır basvuru Turkıye den yapılsaydı, tapu senetlerı ve aılenızın sosyal ve ekonomık durumuna ılıskın evrakların da konulması gerekırdı.

Ingıltere den schengen vızesı almanın daha kolay olmasının bır sebebı de Avrupa Bırlıgı dahılınde turıstık faalıyetlerın ve ulasımın cok gelısmıs olması, ve ınsanların -turk vatandaslarının da-gezmek ıstemelerının ardında baska nıyetlerın aranmamasıdır.Fakat Turkıye den bır vızeye basvurdugunuzda Turklerın gezmekten zıyade baska nıyet ve sebeplerle(yerlesmek ve calısmak gıbı) Avrupa Bırlıgıne gırmek ıstedıklerıne daır bır onyargı veya belkı de hukukı bır tabırle karıne var.Bunu asmak ıse hıc kolay olmuyor.

dipnot. schengene başvururken UK vizenizin bitiş süreside önemli, bir çoğu vizeniz 6 aydan az kaldıysa vermez.
  • tombalabala  (16.08.11 17:35:36 ~ 17.08.11 07:17:30) 
ordan vize almaniz bence kat kat daha kolay olacaktir.

ben avusturyada ikamet ediyorum,stajim icin almanyaya gitmem gerekiyordu,dolayisi ile birde alman oturum vizesi alma durumum vardi.

viyanadaki alman konsolosluguna gittim istenilen belgelerden bikacini ayarlayamadim,kalicak yer,sigorta,ordaki adresim belli degildi,bunun yaninda sirketin verdigi ucrette almanyadaki yasal sinirdan dusuk oldugu icin belli miktar bankada para gostermem gerekiyordu,onuda gostermedim.

pazartesi baslamma gereken staj icin bi onceki sali gunu basvurdum,carsamba vize verdiler.
  • serabetan  (16.08.11 17:55:17) 
ordan vize almasın.. ingiltere'den vize alınca 1 hafta veriyorlar sadece.. tamam %100 veriorlar gibi bir oran var ama, tr'den alınca daha uzun vize veriliyor..
yani ordan alsın ole gelsin. vize bitince gerekirse ordan tekrar alır.

  • halukbey  (16.08.11 21:50:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.