[]

bilgisayar sorunu

merhabalar.
benim emektar acer dizüstü bana arıza çıkarmaya başladı da. ben de bi size danışayım dedim. belirgin bi yavaşlaması vardı, eskiden çalıştırdığı oyunları çalıştıramama gibi triplere giriyordu. sonra bi gün enteresan bi yavaşlama geldi buna. böyle dalga dalga yavaşlama sekansları geliyodu. fare imlecini düz hareket ettirirken mesela imlec bi yavaşlayıp devam ediyordu. bilgisayardan çıkan herhangi bir ses de keza bu yavaşlığa eşlik ediyordu. o zaman yeniden başlatayım dediğim zaman bilgisayar ibnesi windows yükleme ekranında mavi ekran verdi. bilgisayarı bi daha açamadım sonra, hep vermeye devam etti. windows cd'si ile repair yaptım düzeldi ama sonra bu mavi ekranlar geri döndü ben de format attım. ama her şey düzeldi sanırken o başlangıçtaki mavi ekranı tekrar gördüm (öncesinde kaldıracak mı bakalım şimdi diye bi oyun yükleyip restart atmıştım). bi daha cd ile tamir ettim. şimdi ise o sesteki ve faredeki yavaşlamayı tekrar alıyorum. kapandıktan sonra açılmayacak korkusuyla kapatmıyorum da. windows xp pro bu arada. işlemci de çift çekirdekli bi intel, 1,66 ghz.
asıl sorum şu, tahminimce bilgisayarın donanımı babayı almış. servis falan uğraşmak istemiyorum. sorun sabit disk midir? öyleyse kendim değiştireyim diyorum.
teşekkürler şimdiden. uzun da olmuş he..

 
harddisk olabilir, ram de olabilir bilinmez. Bilgisayarı fırlatarak falan mı kullanıyorsun? Ya da bam güm vuruyorsan biryerlere, harddiskte bad sector falan oluşmuştur muhtemelen. Sarsmamak lazım. Nasıl bir ses çıkıyordu tarif eder misin?


  • safepassage  (16.08.11 15:14:07) 
eööö, yanlış anlaşılacak şekilde yazmışım kusura bakmayın.
ses derken öyle değil. mekanik bi ses yok. hani müzik olsun, youtube olsun, windowsun kendi sesleri olsun böyle arada yavaşlaya yavaşlaya çıkıyo. fare, sesler, programlar hep senkronize yavaşlama atakları geçiriyolar..

  • dr cucu  (16.08.11 15:22:15) 
Bilgisayarında bir antivirüs programı varsa o da kastırabilir öyle aralıklarla, ama seninki fazla kasıyormuş. Hatta mavi ekran da verdiğine göre donanımsal açıdan ciddi bir problem var demektir. İstersen harddisk değiştir ama yeni bilgisayar almak daha mantıklı. Hatta mümkünse acer alma.


  • safepassage  (16.08.11 15:23:45) 
>safepassage; şu an yeni alacak durumum olmadığı için eğer harddiskse sorun değiştirivereyim diye düşünmüştüm. bir de niye acer almamalıyım? iki tane acer dizüstü kullandım gayet uzun dayandılar.


  • dr cucu  (16.08.11 15:34:52) 
acerlar gayet dandik ve boktan laptoplardır.

imza : zamanında acer laptop ve pc satışı yapmış suser
  • bonjurkes  (16.08.11 15:48:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.