[]

Krem-Kadin-Gereklilik ili$kisi

Tanidigim kadinlarin (kadin derken, 16 yasinda da var, 26 da) hepsi, bir krem manyakliginda. 16 yasinda olanin 10 tane kremi varmis mesela. kullanim sikligi sanirim biraz seyrek ama 10 tane krem de cok hayvani geldi bana.

bu kremler ne ise yariyor da bu kadar fazla kullaniyorlar ki? kullanmazlarsa noluyor? 16 yasinda bir kiz icin krem ne derece gereklidir? hani eri$kin bireyler, ne bileyim 18 yas ustu olan tanidiklarim neyse de, endiseleniyorum bu tineycir arkadas icin.

orta yas ve ustu sanirim kirisikliklar icin kullaniyor, onu biliyorum.
ogrenmek istedigim 16-25 yas arasi kisilerin neden, ne amacla kullandigi ve ilerde bu kremlerin cefasinin nasil cekilecegi.

 
kokoşluk için. sırf ben yapıyorum demek için. gercekten bak. ben sadece nemlendirici kullanıyorum mesela. o da ihtiyac duydugumda..


  • buyrun  (15.08.11 22:34:42) 
Cilde göre değişir. Beyaz tenliyse ekstra koruma gerekir çünkü cilt kanserine çok yatkın oluyor beyaz tenliler ama yaş küçükken çok abartmamak lazım. Şöyle bir durum var çünkü vücut ona ne verirseniz ona alışıyor. Yani cilt onarımını krem desteğiyle yapmaya alışmışsa kendi kendine onarım yapması zorlaşacaktır.

Beyaz tenli olmama rağmen ben pek krem kullanmıyorum mesela, onun yerine güneşe çıkmıyorum. Bi nemlendiricim var onu da çok ihtiyaç olursa kullanıyorum. (SPF lazım tabiiy) Selülit kremi çok ayrı bir gereklilik mesela, selülit dokusundan tam olarak kurtulmak mümkün değil. Gözle görülmeyecek kadar küçültülebiliyor ama kaybolmuyor, kremle desteklenmedi mi velkam bek portakal kabuğu. O yüzden o da lazım. Onun dışında ben bir şey kullanmıyorum pek. Yaş ilerledikçe gerekli tabii. 16 yaşından böyleyse ama 25inde 30, 30unda 60 krem kullanır. Cildine yazık olur bi noktadan sonra. Derinin de kaldırabileceği bi limit var en nihayetinde.
  • aileena  (15.08.11 22:50:03) 
bepantene ve bepantholden başka krem kullanmıyorum. her şeye de iyi geliyor. bitti gitti.


  • zenc  (15.08.11 22:57:45) 
buyrun +1

24 yaşındıyım, kullandığım tek krem klasik arko yağlı krem, hani minik yeşil tüpte olanlardan. onu da kışın ellerim kurumasın diye kullanıyorum senelerdir.

artık duş jelleri, yüz yıkama jelleri zaten nemlendirici barındırıyor, takviye yapmaya gerek yok yani.

1 hafta boyunca sadece saçlarını yıkayıp, 30 tane krem, yarım şişe parfüm sürüp "ay çok bakımlıyımdır ben yeAA" diyen kokmuşları yazen 100 metre öteden tanırsınız.
  • kenar  (15.08.11 23:02:36) 
güneşin (ve tabii solaryumun) cildi çok kırıştırdığı fark edildiğinden beri bir güneş kremi çılgınlığı var, ne kadar erken başlanırsa o kadar çok önlenebileceği için erken yaşlarda normal. mevsime göre 20-50 faktör arası değişiyor. benim kişisel görüşüm şu, yeterli koruma sağlanmalı fakat vampir gibi güneşten saklanarak da yaşanmamalı.

ayrıca göz çevresindeki cilt genellikle kuru oluyor, cilt kuru kaldığında da çabuk kırışıyor. bu yüzden 24-25 yaş civarı düzenli göz kremi kullanılıyor. anti-aging özelliği olmasına gerek yok, nemlendirmesi yeter.

aynı şekilde kuru ciltli kişiler nemlendirici kullanıyorlar, hem kaşıntı yapmasın diye, hem de çabuk kırışmamak için. yağlı ciltli kişilerde daha az kırışık oluyor genelde, nemlendiriciye de pek ihtiyaçları olmuyor.

yüz bölgesi için bunların dışındaki kremler gereksiz. hele genç yaşta acayip gereksiz. vücut bakımı için bir nemlendirici kullanılabilir. o kadar.
  • calincia  (15.08.11 23:04:10 ~ 23:05:50) 
o 15 farklı kremin zaten 10 tanesinin içeriği aynı, sadece farklı isimlerle satılıyor, pazarlama hilesi. Gece ve gündüz kremi diye kitledikleri kremlerin birebir aynısı olduğu zamanında ispatlanmıştı bir kozmetik markasının, adı aklıma gelmedi şimdi.


  • bonjurkes  (15.08.11 23:13:37) 
ben de kendimden yola çıkayım:

günlük yüz kremi
el kremi
ayak kremi
vücut için nemlendirici krem(ler) farklı kokularda
göz kremi (çünkü göz çevresinin yapısı daha farklı ve hassas)
güneş kremi (tatillerde falan)
  • mahnita  (16.08.11 10:14:30) 
güneşten koruyucu, yüz nemlendirici, göz çevresi kremi(28 yaşındayım ve hala başlamadım, o ayrı) vücut için bebe yağı, el ve ayağa aynı krem gayet yeterli bence...


  • kompos  (16.08.11 15:23:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.