[]

Hukuki bir soru diyelim...

Arkadaşlar, PTT'de çalışan bir arkadaşım bir şahsa başka bir şahsa gelen havaleyi ödemiş, örnek vermek gerekirse para Bülent Korkmaz'a gelmiş, arkadaşım ise sehven Mert Korkmaz'a ödemiş. Şimdi Mert Korkmaz da diyor ki, "Bana ne kardeşim sizin memurunuzun hatası, ben bu parayı ödemem, şimdi borca mı gireyim bunun için". Adam parayı geri ödemeyi reddediyor ve "beni rahatsız etmeyin, sizi dava edicem" diyor. havale evraklarında imzası da var, Bülent Korkmaz yazan yere Mert Korkmaz diye yazıp imzalamış. Bu parayı adamdan hukuki yollarla alabilir miyiz, yoksa adam istemedikten sonra vermeyebilir mi?




 
hukukçu değilim ama mahkeme yoluyla alabilirsiniz diye düşünüyorum. + sahte imza nedeniyle de baya başı ağrır


  • kisa  (15.08.11 13:22:16) 
sebepsiz zenginleşme


  • tchuck  (15.08.11 13:26:08) 
tchuck+1 sebepsiz zenginleşme ile kesin korkacaktır.


  • mikelarteta  (15.08.11 14:32:56) 
kesinlikle alır. acilen bir avukat bulsun.


  • ground  (15.08.11 14:42:06) 
teknik adını bilemem. ancak kesinlikle parayı geri vermek zorunda. oldu lan. o zaman ben bankaya gideyim, kapıda parası ile çıkan birine çarpayım. düşürsün ve alayım. sonra "düşürmeseydin" diyeyim.(teknik anlamda benzemese bile!)
adam sadece parayı geri vermemek için laylay diyor. dava açmaya bile gerek yok. sadece ihtarn ame çekin götü tutuşur itin. koşa koşa getirir. getirmezse dava açarsınız.
bak çok sinirlendim. vay pezevenk.
sahte imza yok anladığım kadarı ile. ama olmasa da tamamen haksız.
  • ben smyrna  (15.08.11 14:56:51 ~ 14:57:19) 
evet sebepsiz zenginleşme.. ama bu dava temyiz aşaması hariç 3 sene sürer.. bu arada ptt parayı arkadaşınızdan isteyebilir ve bu durumda arkadaşınız da "banane lan, git dava aç, vermiyorum parayı"diyemez, parayı öder ptt'ye, sonra da karşı taraftan (olayımızda mert korkmaz) talep eder.. ve evet, bu dava sebepsiz zenginleşmeye dayanan bir alacak davası olup, min. 3 sene sürer.


  • de jure  (15.08.11 18:41:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.