[]

uydunet mi yoksa ttnette devam mı? karar sorunsalı!!

selam interneti her kb ına kadar kullanan siberalem insanları;

geçenlerde uydunetten aradılar sınrısız fiber(!) uydunet bağlantısı önerisi sundular artı teledünya 38 küsür bi fiyat çıkardılar aylık ödemeli.

sanırım bu uydunet bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyormuş.bu kablonet ile ne kadar ilintili bilmiyorum fakat gözlemlerime göre yaşadığım bölgede (bakırköy-osmaniye) kablo net kesintisi çok nadir oluyor.yılda bir elin parmaklarını geçmez.

ttnet'ten istedigim verimi alamıyorum.taahhüt ettikleri hızları hiç bir şekilde görmedim.gören beri gelsin.

sorularıma özellikle uydunet kulanıcılarına;

1-uydu nette fiber bağlantı diye birşey var mı? bak fiber diyolla.

2-evde 2 tane laptop var ikisinden de sorunsuz internete girilebilir mi?

3-hediye olarak verdikleri modem(docsis 2.0 netmaster cbw-700 4 portlu wireless) tatmin edici değilmiş.acep başka modem mi kullanılmalı?

4-her siteye sorunsuz ulaşılabilinir mi? bu da bir şehir efsanesi gibi.kullandığı sunuculardan dolayı her site açılmıyormuş.

5-bakırköy ve civarında sorunsuz uydunet kullanan var mı acep?

6-dinamik ip alabiliyor muyuz?

7-bağlantı hızının santrale yakın olup olmamakla bir ilgisi var mı ?

şimdiden teşekkürler

 
1- fiber dediği bağlantı hızının 10 mbite kadar çıkması heralde, yani parasını verip 10 mbit alabilirsiniz. Onun dışında telefona bağlı değil internet vs.

2- kablosuz modemle girersin.

3- o modem aşırı dandik, bende de modem var kampanyadan verdiler, başka modem yok ama, tek opsiyon o. Ve o modem 200 liraymış, bana kalsa 10 lira vermem

4- engelli sitelere ulaşamazsın. Ip bloğu 46 ile başladığı için genelde Türk iplerini komple ban eden sitelere erişebiliyorsun yine de, tabi bu ihtimal

6- hayır, zaten verdikleri ipler dinamik, ama 45 günde bir falan değişiyor, ban yedin mi bir yerden başın çok ağrıyor, telefonla ip değişim talebi verdirebilirsin belki ama ben hiç denemedim

7- hayır yok, her türlü hızlı, hatta ttnet in 1 mbitinden daha hızlı bu uydunet
  • bonjurkes  (15.08.11 12:26:10 ~ 12:27:10) 
engelli sitelere ulaşabiliyorsun. verdikleri modemdeki bir iki ayarı değiştirip. ben ulaşabiliyorum en azından.


  • kta  (15.08.11 12:41:55) 
iki ay önce ttnet'i iptal edip uydunet'e geçtim. çoook memnunum. tavsiye ederim.


  • olivia  (15.08.11 13:31:24) 
@bonjurkes

3-tr de veya yurt dışında alternatif bir modem mevcut değil mi?
  • azdeli  (15.08.11 16:03:33) 
yurtdışını bilemem, tr de, hepsiburada dan baktığım kadarıyla değil


  • bonjurkes  (15.08.11 16:26:13) 
sansürü kaldırmak için:

modemin ayarlarına girip (192.168.0.1 gibi bişiy), tepeden güvenlik duvarını seçip, ardından soldan web filtresini seçin. çıkan yerdeki hiç bişeyi seçmeyin. Ama yok güvenlik? demeyin. Kim ddos yapacak size allasen.
  • kta  (15.08.11 20:50:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.