[]

video kaseti cd'ye nasıl aktarabilirim/aktartabilirim?

a. Bunu evde yapmak için almam gereken cihazlar nedir, ne kadardır fiyatları ve nerede bulabilirim?

b. Bunu yapmak için teçhizatı olan ve bana yardım edebilecek olan var mı? İrtibata geçebilir misiniz? (Ücretli veya gönüllü olarak.)

c. Bu işi dışarıda para ile yapan yerler var mı? Kim, nerede, ne kadara?

Teşekkürler.

 
TV kartı veya video in girişli bir ekran kartı işinizi görecektir, şehir neresi?


  • kuduz balik  (15.08.11 02:01:47) 
@kuduz balik,

şehir istanbul.
Video'yu oynatmak için de sanırım bir oynatıcıya ihtiyacım var. bunlardan satılıyor mu?
  • gijilti  (15.08.11 02:05:23) 
oynatıcı yazılımları İnternet üzerinde ücretsiz olarak temin etme şansınız var, sourceforge.net adresine göz atın derim, video kasetten kastınız VHS / BETA tadında bir kaset mi?


  • kuduz balik  (15.08.11 02:09:27) 
götür bi fotografçıya onlar hallediyor.


  • lancelot du lac  (15.08.11 02:11:19) 
@kuduz balik,

evet VHS var mesela; birinin üzerinde öyle yazıyor. ve hepsi aynı.

bu yazılımlarla neyi oynatacağım? video kasetleri okutmak için önce kaset çalara ihtiyacım var sanırım.
  • gijilti  (15.08.11 02:20:12) 
@gijilti, evet VHS kaseti okutmak için bir kaset çalara ihtiyacın var, sonrasında bir TV kartı veya video in girişi olan bir ekran kartına ihtiyacın olacak, kaseti oynatırken TV veya ekran kartı yardımıyla capture ederek bilgisayara aktarımını gerçekleştireceksiniz.

eğer elinizde VHS oynatıcı bir cihaz yoksa @lancelot du lav'ın dediği gibi bir fotoğrafçıya giderek halletmek en mantıklısı olacaktır "özel görüntüler değilse"
  • kuduz balik  (15.08.11 02:24:44) 
@kuduz balik,

bilgiler için teşekkürler.

özel görüntüler değil. ancak çok değerli kayıtlar. kasetlere bir şey olursa hesabını hiçbir şekilde ödeyemem:) güvenliği en üst düzeyde sağlamam lazım. öyle ki fotoğrafçıya bile emanet etmeyi düşünmüyorum. ancak yanında beklersem yaptırabilirim.

güvenlik konusunda ayağıma neler takılabilir? nelere dikkat etmeliyim? kasetlerin zarar görmemesi ve görüntülerin kopyalanmaması için?
  • gijilti  (15.08.11 02:32:41) 
@gijilti, görüntülerin kopyalanmayacağından emin olmak istiyorsanız bunu kendiniz aktarmalısınız, neticede capture edilen görüntü ilgili bilgisayarın diskine yazılıyor, siz oradayken silinse bile sonradan silinmiş verinin kurtarılması mümkün "paronoyakça bir düşünce ama mümkün"

google'de "kasetten cd ye aktarma istanbul" kelimeleriyle arama yaptığınızda çıkan sonuçlardan ilgili firmalara ulaşıp "video oynatıcı cihazı kiralama yoluna giderek" evinizde gerçekleştirebilirsiniz.
  • kuduz balik  (15.08.11 02:39:22) 
vhs makinasi ve edius programi ile kendin aktarabilirsin. kimse erissin istemiyosan aktarimdan sonra hddyi parcala


  • necipnba  (15.08.11 03:35:30 ~ 03:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.