[]

Kedi evet.

efenim yarın elimize bir adet yavru kedi geçecek. uzun süredir bakmak için aradığımız, gayet istekli olduğumuz bu küçük veletin elimizden geldiğince rahat etmesi için uğraşıcaz.

sorum şudur, kısa ve uzun vadede yapmamız gerekenler neler. mesela yarın almamız lazım olan gereçler, mamalar neler?

bir de hangi aşıları ne kadar zamanda olmalı? ortalama maliyeti ne kadar?

teşekkürler, saygılar.

 
hiç kedi sevmem de bu çok güzelmiş. ufaksa süt işte, salam sonra, ama alışırsa hep salam hep salam. en iyisi kedi maması ucuzundan, neye alışırsa onu isteyecek hep. Bildiğin bebek işte. tuvaleti(kum) iyi düşünülmüş bir yere koymak da lazım sürekli oraya gidecek çünkü. masaya çıkmasın hemen poposuna bir tane çakın, yemek yerken yediklerinizden vermeyin ileride misafir gelince masa üzerinde dolaşan ve milletin yemeğine göz diken bir kediniz olmasını istemiyorsanız.

bir de yuvarlanan salak bir oyuncak alın paso peşinden koşsun.

not: kedim falan yok, gerçekten nefret ediyorum, ama işte çevreden gözlem.
  • thefirstfbli  (19.05.08 02:37:09) 
öncelikle beslenme ve tuvalet meselelerini çözmeniz gerek bir kedi tuvaleti alacaksınız pet shoplarda satılıyor.yaklaşık 20-30 ytl arası. kum olarak kristal kumları tavsiye ederim. beslenmesi için durumunuz müsaitse (biraz daha pahalı bunlar) veterinerlerde satılan mamalardan almanızı tavsiye ederim. royal canin vb gibi markaların yavru kediler için özel ürettiği mamalar var. iki aylık olduktan sonra ilk aşıları için veterinere götürmeniz gerekiyor. veteriner size yıllık aşı programını hazırlar ilk yıl epeyce aşısı var. veterinere her gidiş 50 ytl gibi bir maliyetten başlar pire damlası parazit aşıları vb. ihmal etmeyin. çünkü kedi tüyü kist yapar vb türü şeyler kedilerin tüylerindeki parazitlerden kaynaklanan şeylerdir ve aşılarını düzgün yaptırırsanız sorun olmaz. evdeki kırılacak dökülecek şeyleri kaldırın 1 yaşına kadar çok meraklı ve hareketli oluyorlar ve ufak tefek kırılabiliyor.


  • synick  (19.05.08 03:07:22) 
Beslenme konusuna dikkat edin, salam sosis ev yemeği gibi şeyler kediler için pek uygun değil. Whiskas gibi market mamaları ise zararlı. İleride karaciğer ve idrar yollarında sorunlar yaşama riski olmasın, ağzı kokmasın ve diş etleri çekilmesin istiyorsanız veterinerlerde satılan profesyonel mamalarla besleyin. kedinin yaşına uygun farklı oranlarda kalsiyum, protein, vitamin vs içeren mamalar var.

Sanıldığının aksine pahalı da değiller, büyük boy alırsanız günlük bir milyona bile gelmiyor. Ben 50 liraya 6 kiloluk Nutrience marka mama alıyorum 2 ay gidiyor. Elbette daha pek çok marka mama var, ben bi kaç tane denedim benimki bunu sevdi. Veterinerler genelde "kedinizi marketten aldığınız mamalarla beslemeniz, sizin her gün fast food hamburger yemeniz gibidir" diyorlar, sağlığına ciddi zararları var hem uzun hem kısa vadede.
  • crown  (19.05.08 10:29:19) 
@cronw abi diyorum millete bana inamıyolar.veterinere hasta olarak giden kedilerin yüzde 70 i whiskas yiyo.ve bu mama yüzünden hasta oluyolar.ama kimse inanmıyo bana sakal uzattık yok arkadaş yine aynı yine aynı...


  • omer460  (19.05.08 11:54:07) 
arkadaşlar cevap veren herkese teşekkürler. an itibari apdeyti ile odak değiştireyim istedim..

aldıktan sonra ilk işim veterinere göstermek oldu. royal canin verdi başlangıç olarak. raşitizm oldupunu söyledi aynı zamanda. ilk aşamasıymış, tedavisi mümkünmüş. kist aşısını oldu. diğer aşıları haftaya olacak.

çok teşekkür ederim arkadaşlar, umarım olmaz ama başka sorularım olduğunda yine başınızı ağrıtacağım.

saygılar-bolşante.
  • schimsonique chaiselongue  (19.05.08 19:21:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.