[]

Gereksiz düşünme sorunsalı

Benim bir sorunum var. Çok fazla düşünüyorum abiler/ablalar. Zihnim hiç boş kalmıyor. Bir söz, bir Facebook yorumu, bir mimik, bir an... fark etmez, kafamda her şeyi dakikalarca evirip çeviriyor, ölçüyor biçiyor, tartıyorum. Zihnimde muhakemeye ayarlı bir mekanizma var sanki. İşin acı tarafı bu şeylerin yüzde 98,3'ü gereksiz. Bildiğin gereksiz.
Dikkatimi toplamak, kimseni önemsemediklerini fazlasıyla önemsemekten kurtulmak, bi şeyi de analiz etmemek, sukunete huzura kavuşmak istiyorum artık. Zihnimi terbiye etmem lazım. Tavsiyeniz varsa söyleyebilirsiniz.



 
bolca roman oku. ama otobüste, trende değil. daha sakin ortamda. zamanla o sükunet düşüncelerine yansıyacak.


  • mayeskuel  (13.08.11 13:08:58) 
şahsen günün 23432 saati müzik dinleyerek azalttım aynı olayı, ha bir de kaşarlandıkça. bir de insanların verdiğinde daha değersiz olduğunu anlaman gerek.


  • loralynn  (13.08.11 13:25:30) 
Zihin aslinda % 100 doludur hep. Ama mevcut bant genişliğini etkin kullanabilmek için dediğin gibi bir terbiye gerekebilir.

Melik Duyar diye bir beyin eğitmeni var. Eskiden tv ye falan da çıkardı çok. Sitesi şu (git: www.megahafiza.com.tr ) Her ne kadar satış amaçlı ve iğrenç tasarımlı bir site gibi gözükse de içinde çok değerli bilgiler var. Beyin ve konsantrasyonla ilgili ucretsiz kitaplar var. Biraz zaman ayir ve incele derim.
  • irobotist  (13.08.11 13:25:41) 
insanlarla bol bol konuşmak kişinin gözünde onların sözlerini, mimiklerini, tavırlarını gittikçe sıradanlaştırır. çevrenizde çok insan bulundurur ve iletişimde olursanız kendinizle başbaşa kalıp tek bir sözü, tavrı, anı ölçüp biçmeye vakit bulamaz, ihtiyaç duymazsınız. eğer bunu yapmadan yalnızca bireysel uğraşlarla bu durumdan kurtulmaya çalışırsanız bir ilerleme kaydedemezsiniz, aksine gün geçtikçe kafanızı dağıtmak için okumak istediğiniz kitabı okuyamaz, izlemek istediğiniz filmi izleyemez hatta uyuyamaz hale bile gelebilirsiniz.


  • Leucothea  (13.08.11 14:01:16) 
okumak (kitap, film, muzik, mekan, vb. okumak) ayilmak, gucu denetlemek icin iyidir.

buradan bakinca, huzuru kaciranin "dusunmek" degil de, dusuncelerin kafanizin icinde balon gibi sisip sisip birikmesi oldugu seciliyor. belki yanlis, belki dogru.
kafaniz icinde biriken, akip gidemeyen dusunceleri gun isigina cikarabilmeyi deneseniz?
sosyallesmek, paylasimlar, diyaloglar?
  • viva paulista  (13.08.11 14:08:56) 
(bkz: meditasyon)
(bkz: terapi)

  • delfina  (13.08.11 14:09:59) 
uzun yıllar ekşi sözlüğe maruz kalmışsın sen. hesabı dondur 3-4 ay girme bence


  • cokta cokoprens  (13.08.11 16:06:06) 
kendini düşünmemeye zorlayarak olmaz. kafandaki bitmeyen bu akışı yaratan şey ne ise onu bulmalısın.

belli bir fikir düşünce veya duygudan kaçmak mı ? hatalı olduğunu düşünüp sürekli kendini eleştirmek mi ? yanlışlıkla geliştirdiğin bir tik mi ? özgüven nedeniyle korkularının sürekli seni kontrol etmesi mi ? vs... bunu kendin bulup adım adım ilerliyerek çözebilirsin.
  • orpheus  (13.08.11 16:32:22) 
Geçenlerde okuduğum kitaba göre bu sorun "Mükemmeliyetçilik" denen illetten kaynaklanıyormuş.
Herkes bilsin, önlemimizi alalım.

  • yarmasimo  (29.11.11 18:12:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.