[]

Sehirlerarasi universite degisikligi/gecisi

simdi bir liseli olarak bu gecis sistemleri hakkinda hicbir bilgim yok. adi ne bu yapacagimin bilmiyorum bile, o yuzden baslik garip oldu.

Almanca mutercim tercumanlik bolumune gectim diyelim, Marmara Universitesi. Almanca seviyem yeterli olmadigindan hazirliga aldilar beni, ya da yeterli buldular basladim normalce. sonra dedim ki arkadas ben sevmedim, ayni bolumu Ege Universitesi'nde okuyacagim, oradan devam edecegim. Bu sirada sinavlarda felan hep yuksek not almisim meger, yani alttan ders falan sorunu yok.
Gecebilir miyim pat diye? Sartlari neler bunlarin? Hazirlik ya da 1. sinif olmam fark eder mi?

 
(bkz: yatay geçiş)
hazırlıkta yapılmaz. üniversteler arası yapabilmen için kazasız belasız 1. sınıfı bitirmiş olman gerek. duyuruyu biraz kurcala. defalarca yazdığım şeyler var. sözlükte başlık var. yök'ün ve okulların belirlediği şartlar var.
henüz tercihlerin dahi açıklanmamış olmasından özet geçtim.
  • hia  (13.08.11 01:44:16 ~ 01:45:01) 
Benim bildiğim 2.yıla başlarken yapılıyor ve her bölümün birkaç kişilik kontenjanı oluyor.LYS puanı da etkili galiba.


  • grgn  (13.08.11 01:48:52) 
@hia olayin adini bile bilmiyordum iste sorun orda. ne diye arastiracaktim ki.

tesekkurler.
  • hjarteblod  (13.08.11 01:53:48) 
bulaşmayın şöyle şeylere. inan bana böyle işleri araştıran bir adamsan o %1lik şans sana vurmaz :) sen güç bela okulunu bitirebilecek ögrenciler kategorisindesin.


  • andorei  (13.08.11 03:09:37) 
nalakasi var canim. kimyadan tip'a gecmeye calismayacagim ki. zaten istedigim bir bolum almanca mutercim tercumanlik, sadece o sene istanbul'da bulunmam gerekiyor kisisel sebeplerden dolayi. asil hedef ege ama marmara'ya gitmeliyim iste istanbul'da olmak icin.

sozlukte yazilanlar gibi ultramega yuksek hayallerimi gerceklestirmeyi yatay gecise baglamiyorum yani.
  • hjarteblod  (13.08.11 03:16:28 ~ 22:40:46) 
bunu boyle yapicagina,okula o kadar kasicagina öss ye kassan bir sene daha cok daha rahat girersin istedigin yere.yatay gecise güvenip is yapilmaz.


  • serabetan  (13.08.11 08:56:51) 
sınavın adını bilmediğini farketmiştim. biraz agresif yazmışım gibi kusura bakma.

çoğu öğrenci yatay geçişi ve şartlarını bilmez. bu yüzden bilinçli başlamanız yararınıza olur. ve, lütfen arkadaşlarınızla bu konu hakkında konuşmayın. ciddiyim. başka bir okula geçmek istediğinizi, bölümü beğenmediğinizi filan anlatmayın. çünkü arkadaşlarınızın içinde bir ukte vardır bişey vardır, onlarda belki geçmek istediğiniz bölüme geçmek ister. veya hocaların kulağına gider ki bu en fenası. hocalarınızla bu tür şeyleri asla ama asla konuşmayın. anektot; bu sene, geçiş yapacağını hiç bilmediğim bölümden arkadaşım, geçiş için ingilizce yeterlilik gerektiğini bilmeden benim başvurduğum okulun aynı bölümüne başvurmuş. eğer bilseydi notları dolayısıyla benden daha şanslı olabilirdi. sonuçta evrak eksikliği/koşulları sağlayamama yüzünden red edildi. ucundan yırttım şimdilik.

aynı bölümler arası olunca ders saydırma vs kolaylaşıyor. eğer yükü kaldırabileceğini düşünüyorsan egenin derslerine bak, marmarada aynı dersleri almaya çalış. fakat 1. sınıfta zorunlu olan tüm dersleri almalısın, üstüne fazlalık ders benim dediklerim.

egenin yatay geçiş koşullarına bak. bazı okullar öss şartı koymaz.
  • hia  (13.08.11 15:21:06) 
@serabetan Ege giremeyecegim bi universite degil ki. Ege'ye giremeyecegimi dusundugumden once Marmara'ya girip ordan Ege'ye gecmeye calismiyorum yani. hatta Marmara'nin puani daha yuksek hatirladigim kadariyla. sadece o yil Istanbul'da bulunmaliyim, bu kadar.

@hia, cok tesekkurler.
  • hjarteblod  (13.08.11 22:40:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.