[]

bobrek veya herhangi bir organin baska bir kisiye aktariminin biyolojik zor

-luklari. evet baslik bu.

bir kere daha sormustum bunu ama pek net cevaplar alamamistim.

bobrek bu gibi olaylarda en cok lafi edilen organ. onun uzerinden soruyorum ama diger organlar icin de cevaplayabilirsiniz.

birisinin bizi bayiltip mayiltip bir organimizi vucudumuzdan cikarip baska bir kisiye aktarmasi veya bu organi satmasi olayi ne kadar mumkundur?

organ bagisi icin o kadar tetkik falan gerekiyor diye biliyorum ama heralde yanlis biliyorum diyorum, "bobrek.avi" olaylarini ciddi ciddi dusunen kisileri gorunce.


edit: bugune kadar gordugum tum organ mafyasi hikayeleri 1-2 klise hikayeden ibaret. o kadar mi internetle alakasi olmayan insanlarin organlarini aliyor bu insanlar, biri de gidip yazmiyor sozluge falan?

 
dert ettiğin şeye bak, o organ mutlaka birine uyacak :) uymasa bile asıl amaç organ ticareti yani para kazanma.

Organı alan kişi onu aracılar ile satar, payını alır, gerisine karışmaz.

edit : organ mafyası değilim, aracı da değilim, lütfen mesaj atmayın
  • bonjurkes  (13.08.11 01:26:33 ~ 01:28:05) 
iyi de organ bu ya, ne kadar dayanabilir ki? organ benden ciktigi andan itibaren en fazla 24 saat falan dayanmaz mi? o 24 saat icinde benim veya organimin uzerinde tetkik yapip o tetkiklerin sonuclarini alip uygun organ alicisi bulunma ve kurye asamalari ne kadar hizli gerceklesebilir ki?


  • hjarteblod  (13.08.11 01:29:07) 
saklama koşulları vs diye biliyorum, bir de şu var, bu iş için sırada bekleyen insanlar var, yani resmi olarak listede 10 bin milyonuncu iken, illegal yollardan organ bulmak için para ödeyenler gırla.

Riski bilmiyorum tabi, ne bulursak yerleştiririz mantığı mı var yoksa kontrolü vs yapılıyor mu daha o aşamalarını öğrenemedim ama sonuçta bir sektör olduğu doğru
  • bonjurkes  (13.08.11 01:32:44) 
soyle bir sey oluyor olabilir, paraya ihtiyaci olan birisi gidip illegal orgutle gorusur, tetkikler yapilir sonuclara uyan bir de talepci varsa orgut isi halleder falan. iki tarafin da rizasi olur. ama oyle her tuttugunu kacirip organi alip kuvete atma mevzusu cok sacma yahu.


  • hjarteblod  (13.08.11 01:36:39) 
abi daha önce de sormuştun dediğin gibi. napcan, kenarda köşede birikmiş paran var bu işe mi gircen. hjarteblod bi yere çağırırsa gitmiyoruz beyler. adam böbrek.avi yapıyor ama avseq1.dat gibi gösteriyor.


  • kakam gelmis olamaz mi  (13.08.11 02:09:09) 
ahahhahaa hayir @kakam gelmis olamaz mi, tam tersine kurban olmamak icin soruyorum. biraz sosyal fobisi olan biriyim de.

edit: birikmis param olsa tabi ki altina yatiririm, kips kips
  • hjarteblod  (13.08.11 02:28:15 ~ 02:28:38) 
Böbrek naklinde bazı merkezlerde kan ve doku uyumu aranmadan da nakil yapılabiliyor.


  • kenar  (13.08.11 03:11:49) 
Televizyonda Prof. Alper Demirbaş'ı (Türkiyenin en çok böbrek nakli ameliyatı yapan doktor. Yılda 150-200 yapıyodur sanırım) izlerken televizyonda sizin sorduğunuz gibi bi soru sorulmuştu ve bunun imkansız olduğunu söylemişti. Yani işte sizi bayıltıp küvette, orda burda böbreğin alınmasının imkansız olduğunu söylemişti.


  • efebb  (13.08.11 08:35:40) 
Organ dediğin şey çok hassas bişey harbiden. Dehidre falan olursa, kirlenirse falan bitiyor iş. O yüzden organ mafyası denilen oluşumun organ bankalarına ve bağışa ihtiyacı olan insan listesine kolay ulaşımı olması lazım ki pek mümkün değil bu konuda çok yetkili insanlar mafya işinde değilse ki onlar bile tamamına ulaşamıyor bildiğim kadarıyla. O yüzden yalan olur yani o iş. Öyle kolay değil. Çok büyük organizasyon lazım.

Ha tabi "Biz organlarını çalalım nasılsa satacak birini buluruz" diye iq 60 maymundan bozma insanlar da yok değil, var. Genellikle o organlar mahvolduğuyla kalıyor. Öyle pazarda "Organ var! Taze organ" diyerek olmuyor o iş. Bildiğim kadarıyla en organize organ mafyası İsrail'de. Yanlış hatırlıyor da olabilirim ama.
  • aileena  (13.08.11 12:11:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.