[]

Jack girişinden laptop hoparlörü patlatmak

Merhaba temizlik takıntısı olmayan örnek alınası insanların idealleri!

Toshiba Satellite laptopun kulaklık girişine, jack ucunu camsille temizleyerek kullanıma uygun hale getirdiğim bir mikrofonlu kulaklık taktıktan sonra sanırım ucunu yeterince temizlememiş olmalıyım ki kulaklıktan filmlerde kullanılan gece teması ses efektine(şuradan dinlenebilir: goo.gl)benzer bir ses geldi. Sonra kulaklığı çıkardım ve mikrofon hoparlöre yaklaştığında çıkan tek vurgulu tiz sesin aynısı oldukça şiddetli bir şekilde duyuldu. Anında fişi çektim.

Bilgisayardaki kulaklık ve mikrofon girişlerini peçeteyle iyice kuruladım bilgisayarı tekrar açtım ama tiz ses aynı şiddetle devam ediyordu, sesi tamamen kısıp tekrar açınca o tiz ses çıkmadı. Ama bu rüzgara benzeyen belirsiz aralıklarla tekrar duyuluyor.

Şu anda bilgisayarda bir müzik açtığımda ses seviyesi %60a kadar ses kalitesinde bir sorun yok her şey normal ama seviyeyi biraz daha yükselttiğimde müzik yerine şiddetli ve tiz ses tekrar çıkıyor.

Patladı mı şimdi bu harman kardonlar ya da ses kartı mı bozuldu ne yapmam lazım?

 
laptop'un fişini çek, sadece pille çalıştır.


  • resistance is futile  (13.08.11 00:23:03) 
jack kablosunun başını ses gelirken biraz döndür çevir düzelir düzelmezse jack girişin hepten gitmiş demektir. bende dediğin sorun uzun yıllardır var fakat dogru pozisyonu tutturduktan sonra sorun haloluyor.


  • dirildimde geldim  (13.08.11 00:24:29) 
Pili temizler temizlemez deniyorum :) Bu şekilde çözülse bile yine bir gün mutlaka fişle çalıştırmak zorunda kalabilirim.


  • adukyuedines  (13.08.11 00:26:18) 
@dirildimde geldim

Sorun jackta değil şu anda. Kulaklık takmadım ama bozuk ses normal hoparlörlerden geliyor. %60 ses seviyesine kadar belirsiz bir uğultu sonra şiddetli tiz ses geliyor şu andaki durumda. Pilde de değişmedi.
  • adukyuedines  (13.08.11 00:27:02 ~ 00:31:18) 
pili temizler temizlemez lafına güldüm :)

e o zaman ses kartına zeval gelmiş ?
  • bonjurkes  (13.08.11 00:33:59) 
pili niye temizliyorsun? zaten takili degil mi? (prizde bile kullanıyorken pilin takılı olması gerekiyor, yoksa elektrik kesintisi, kablo temassızlığı, çıkma gibi durumlar bilgisayarın bozulmasına neden olabilir. pile de zararı yoktur bunun son 7-8 senede üretilmiş bir laptopsa)

neyse, teknik serviste çalışırken bir kere görmüştüm ses kartını patlatan adam. (ses kartının entegre devresinin orta yerinde resmen bir delik açılmış) herhalde adaptörün ucunu kulaklık girişine sokmaya çalışmıştı, seninki bu kadar ciddi değildir diye düşünüyorum. ilerisi için tavsiyem, camsil gibi şeyler kullanma, kullanacaksan da nemli bezle o kimyasalları çıkartıp iyice kuruladıktan sonra tak.
  • kafam kadar gulsah  (13.08.11 00:37:53) 
feedback dediğimiz olay değil mi bu, dediğiniz gibi hoparlörün mikrofona yaklaşmasıyla oluşan tepkime? keza illa mikrofonu hoparlöre yaklaştırmamız gerekmez, sesi yeteri kadar açtığımızda ses kaynağı ve mikrofon feedback'e girebilir. bu da sesin %60 sonrası cozurdamasını açıklar. mikrofonu çıkarıp deneyin.


  • swallowed arsenic  (13.08.11 00:44:01 ~ 00:44:47) 
@kafam kadar gulsah
@bonjurkes

pil ve adaptörü aynı anda kullanmıyordum. Ayrıca ses kartı patlasaydı emin değilim ama sanırım müzik falan dinleyemezdim. Müzik açtığımda normal bir şekilde orijinal kalitesiyle iki hoparlörden de ses alarak dinleyebiliyorum sorun sadece müzik çalmazken gelen rüzgar uğultusu benzeri ses ve müzik olsa da olmasa da %60 dan sonra gelen feedback.

@swallowed arsenic

Doğru %60 dan sonra feedback olabilir belki ama bu camsilli kulaklığı takmadan önce olmuyordu yani bir şekilde o kulaklığın jackı zarar verdi belki ama bu durumda ses kartı yandıysa müzik dinleyemezdim herhalde?

Teşekkürler ama başka ne yapsam ki?
  • adukyuedines  (13.08.11 00:49:36 ~ 00:49:52) 
jack girişinde sorun var(yani kabloda değil taktığın yerde sorun).


  • dirildimde geldim  (13.08.11 00:54:45) 
kulaklığınızın ses ve mikrofon girişleri ayrı mı? ayrı ise mikrofonu çıkarıp deneyin. kesin mikrofondan (belki ıslanınca kısa devre yapmıştır) %60'tan sonra tiz sesin gelmesinin başka bir izahı yok bence.


  • swallowed arsenic  (13.08.11 00:56:14) 
@dirildimde geldim

Jack girişi şu anda boş ve sorun devam ediyor. Yine de sorun jackdeyse bu jack girişini fiziksel olarak değil ama yazılım, driver kaldırma yoluyla bilgisayardan ilga edebilir miyiz acaba? Ya da bu sorun nasıl çözülür? dediğim gibi jack ve mikrofon girişleri boş bozuk ses normal dahili hoparlörlerden geliyor. jacka kulaklık takınca bozuk ses bu sefer kulalıktan çıkıyor.

@swallowed arsenic

bilgisayarda kulaklık da mikrofon da takılı değil ama laptopun kendi mikrofonu vardı sanırım onu kısmam gerekir mi acaba? Yani gerekir de nereden kısılır ki o?(windows 7)
  • adukyuedines  (13.08.11 00:58:16 ~ 01:00:12) 
laptopun dahili mikrofonu açıksa kapatın onu


  • bonjurkes  (13.08.11 01:02:57) 
ekranınızın sağ altındaki hoparlör ikonuna sağ tıklayıp kayıttan yürütme aygıtlarına girin. üzerinde mikrofon yazan bütün cihazlara sağ tıklayıp devre dışı bırakın. sonra bakın arıza geçmiş mi. (eğer bahsi geçen ikon yoksa denetim masasından ses bölümüne girin)


  • swallowed arsenic  (13.08.11 01:04:33) 
Bilgisayara kulaklıklı mikrofonun hem kulaklığını hem mikrofonunu tekrar taktım ve şu anda ses seviyesi %100 olmasına rağmen feedback olmuyor ama biraz uğultu var.

kulaklığı çıkardım sadece mikrofon takılı kaldı ve dahili hoparlörlerden feedback olmadı.

Çözüme yaklaşıyor muyuz?
  • adukyuedines  (13.08.11 01:14:16) 
zaten normal şartlarda, mikrofon açıksa ve hoparlörün civarında ise feedback ya da ne haltsa ondan yapar.

Mikrofonların ikisi de inaktifken %100 de rahatça müzik dinlemeniz lazım
  • bonjurkes  (13.08.11 01:20:10) 
Ayarlardan mikrofonun sesini kapattım ve şu anda her şey normale döndü.

Camsil ve jack buluşma ihtimalleri olmayan iki nesne olmadığı için ileriye buradan bu çözümle not düşüyorum.

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Henüz 1 yıllık olan laptopu kullanmaya kart okuyucu ve touchpad aktifleştirme düğmesinden sonra mikrofonu da kaybederek devam etmeye başlıyorum zaten birazdan bluescreen olur.

Bunu okuyorsanız şuna da cevap verin de tekrar başka duyuru yapmayım:

Bu laptopu toshiba teknik servise garanti şartları içinde olmak kaydıyla nasıl gönderirim. Garanti süresi henüz dolmadı.

Serviste ne kadar süre kalır?

Fiyat ne olur?
  • adukyuedines  (13.08.11 01:25:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.