[]

askere gec gitmenin avantajlari ve dezavantajları nelerdir?

29 yasında gidecek biri icin cvplarsanz sevinirm. bide kısa donem olucam




 
dezavantajı: askerlik süresince keşke daha erken gitseydim demek.
avantajı: bittikten sonra "daha da yaşlanmadan askerliği bitirdim" demek.

  • turkay  (12.08.11 11:23:57) 
erken gitseniz iyiydi. tertiplerinizin ve uzun dönemlerin yanında abi olacaksınız hep ve askerdeyken kimi görevleri yapmak daha erken yaptığınızda koyacağından daha çok koyacak. hepsi bu.


  • 9kuyruklukedi  (12.08.11 11:25:39) 
ben askerdeyken, 30 küsür yaşında bir kısa dönemimiz vardı, 40 da olabilir neyse. Tepemizdeki tırt astek de 85 li idi. Adam uyuz.

Süründürdü bunu, elemanın gözler doldu, astek geldi yanına, söveceksen söv yüzüme rahatla dedi. Bizim asker de, komutanım 30 küsür yaşındayım, yaptırdığınız hoş olmadı falan dedi.

Komutan da : yapacak bir şey yok dedi çekti gitti.

Kısaca yaptığınız şeyler koyuyor yaş büyüdükçe
  • bonjurkes  (12.08.11 11:43:50) 
çocukça şeyler yapacaksın. egonu kırmak için hazır ol. yoksa "senin askerliğin bitmez" ben komutan olsam ve yaşımdan büyük asker gelse az süründürürdüm onu. tepki verirse daha da ezerdim. bu işin yöntemi böyle ki komutanlar da öyle yapacaklar.

tavsiyem: diklenme.
  • cha  (12.08.11 12:26:38 ~ 12:28:02) 
eğer yaşınız biraz daha büyük olsaydı (34-35 gibi) kimse size bulaşmazdı, etliye sütlüye karışmadan bitirirdiniz askerliği. ama bu şekildeki büyük yaş farkı dışlanma ve yalnızlığı da birlikte getiriyor ve bence çok sıkıcı. 29 uzun dönemler için olsa da kısa dönem olarak çok büyük bir yaş değil. siz de bu farkı ön plana çıkartmadığınız sürece arada kaynar gidersiniz. herkesle eşit muamale görürsünüz (hem komutanlar hem diğer askerler tarafından). ki benim kişisel tavsiyem de bu yönde ortama ne kadar ayak uydurup ne kadar sıradanlaşırsanız o kadar dertsiz, sorunsuz ve eğlenceli bir askerlik yaşanıyor.


  • yimirta  (12.08.11 13:55:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.