[]

Diş, dolgu neyin bi bakıverin neymiş işin aslı

Merhabalar

Geçenlerde olmaz olası frito lay firmasının çerezza cipslerinden yerden cipsin içinden (paketin değil cipsin) taş çıkması ile bi kısmı dolgu bi kısmı diş vs olan ağzımın sağ üst bölümünde kalan dişimin bi kısmı dişten bağımsızlığını ilan etti, bi nevi çatladı yani hani şu bildiğimiz 3 bacaklı diş olur ya onun bi tarafını komple gitti sayın, sonra tabi ağrısı sızısı yok, -büyük ihtimalle kanal tedavisi olan dişlerden olduğu için- fakat diş ayrıldı ama düşmedi ağzımdan sabah bi dişçiye gittim aldı o parçayı 2 saniyede ve dedi ya kalan dişi çekelim ya da çektiğim parça neyine ufak idareten bi beyaz kaplama - dolgu karışımı bişeyler yapayım takılırsın dedi. Ben de yap dedim dolguyu ilk yaptığı tutmadı ikinci de tutturdu fazla baskı uygulama dedi.

Buraya kadar tamam dün itibariyle uyurken o yaptığı parça kendini bırakmış bi türlü hissedemedim sonra patates yerken ağzıma düşüverdi kovuğundan zaten.

Şimdi hiç bir ağrım sızın yok, kalan dişi çektirmeli miyim doktorun dediği gibi ? Ki çekim işlemi de zahmetli olacak çünkü dişin tutulacak yeri yok, yokmuş yani.

Ne yapayım a gadalarını aldıklarım ?

 
dişin tutulacak yeri doktorlar için her zaman vardır. ben de ortada neredeyse diş gözükmüyordu bi şekilde çektiler. hatta kırılmış dişlerin çekimi daha kolay oluyor heralde. zaten 2 parça falan olur. alırlar hemen. ihmal edince hem o diş koku yapıyor hem de çürüyerek ağızda bakteri oluşturuyor.


  • negerekvarkinicke  (12.08.11 09:52:06) 
yok benim kastımda oydu zaten keserek alıcak yani normal çekim olmayacak mesele o değil aslı bu diş kalsa nolur zaten siniri yok ağrısı yok bişeyi yok niye çekilsin ? sonuçta öteki parçası kopmadan duruyordu zaten orda


  • saiko  (12.08.11 10:31:58) 
benim de öyle bir dişim vardı kanal tedavili, su böreği yerken kırdım. fazla sallamıyordum idare ediyordu ama zamanla ağrı sızı yapmaya başladı. anlam da veremedim sinir yok bir şey yok neden ağrı yapıyor acep diye.. bi süre sonra gittim diş hekimine. röntgen çekti kurtarılabilitesi var mı diye içerisi simsiyah görünüyordu - komple çürümüş - bekleme yaparsak yan dişlere atlayacak bu dedi. yani zaten yapılan kanal tedavisinin belli bir ömrü varmış - atıyorum 10 sene, o süreden sonra çekilmesi gerekiyormuş. tavsiyem git bir yere bir röntgen çektir, benim gibi ağrımasını beklemezsen belki kurtarılabilitesi olur bir sürelik daha.


  • polyester kelebek  (12.08.11 10:42:59) 
hocam ben de dedim ki, bu diş nasılsa kanal olmuş sinirleri alınmış, ağrımaz diye düşündüm. ancak diş sonra simsiyah hale geldi ve ağrıdan dolayı çektirmek zorunda kaldım...


  • negerekvarkinicke  (12.08.11 10:49:08) 
şöyle söyleyeyim kök kalmadı kırılan tarafta komple yukarı kadar gitti yani, ama genel durum çektir diyor çektirilecek gibi, peki bi 15-20 gün bekleyebilir miyim çektirmeden ?


  • saiko  (12.08.11 11:30:38) 
mesele daha çok öğrencilik halleri :) yoksa hemen gidicektim


  • saiko  (12.08.11 12:07:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.