[]

garanti elma hesabı

hesabımda kendi kendine elma likit fon alıyor, bozduruyor filan, takip ettim biraz bunlar arada değerleniyor, arada değer kaybediyor ama ne iş anlamadım. arada stopaj tutarı diye 3-5 kuruş kesiyorlar bide.

sizce napayım bunu, iptal mı edeyim, bırakayım kalsın mı?


 
zarar etmen mümkün değil totalde, b tipi likit fon alıyor o hesap ve onun değer kaybı söz konusu değil. artışıda çok az olur. paranla başka bişey yapmayacaksan bırak dursun ayda bir paket sigara parası gelir belki ordan :)


  • tombalabala  (11.08.11 20:02:11) 
hesabında belli bir meblağın üzerinde para olunca o paranın belli bir bölümünü b tipi likit fon almak için kullanıyor. iptal ettirebilirsin ya da internet üzerinden şu kadar paranın üzerinde para olursa gibi bir ayarla paranı kullanmasının önüne geçebilirsin. ben dört beş ay izledim öyle, stopajdı filan falan getirisinden çok götürüsü oluyor.


  • tannhauser  (11.08.11 20:59:36) 
sokakta birisi sana geliyor diyor ki;

''aaa cebinde 10 lira var; ver bana sen bunu, ben ay sonunda bunu 13 lira yapayım. 2.8 lirası benim, 0.2 lirası senin.... nasıl?''

bunu diyen de garanti bankası.. istersen onlara para kazandırmaya devam et. onlar için bir sakıncası yok.

capish? ;)
  • rastgelebiri  (11.08.11 21:26:10) 
yarım yamalak bilgisiyle herşeyi yalamış yutmuş gibi konuşan insanlara bayılıyorum gerçekten..

(1) Elma hesabı getirisi düşük olsa da kesinlikle zarar etmez. Kar etme garantilidir yani. Paranız boşta duruyorsa hiç yoktan değerlenmiş olur.
(2) "Kullanmayayım da banka para kazanmasın" düşüncesinde hiç bir zeka parıltısı yoktur; çünkü siz o paraya dokunmaz vadesizde bırakırsanız banka zaten daha çok kazanmış olur.
(3) Elma hesabı "ay sonu" mantığıyla çalışmaz. Yani paranızı 1 ay bloke etmek zorunda kalmazsınız, hatta paranız hiç bloke olmaz.
(3) Stopaj kesintisi devlet tarafından kar edilen tutar üzerinden yapılır. Bu demek oluyor ki; stopaj denilen şey bankaya değil devlete gidiyor VE elma hesabı sayesinde kar edilmiş. ( 3 kuruş stopaj kesilmesi demek 30 kuruş civarında kar edilmiş olduğu anlamına geliyor bu arada)

Ben de bayılmıyorum Garanti Bankası'na ama bok atılacaksa da mantıklı bir savla bok atılması taraftarıyım.
  • reeper redeemer  (11.08.11 22:54:39 ~ 22:56:28) 
@reeper redeemer: şimdi açıp sana elma hesabındaki hareketleri ve bunların getiri götürüsünü mü sergileyeyim. arkadaşım, ben diyorum ki dört beş ay elma hesabına param çekildi, para bloke olmadı, diledğimce kullanabildim, fakat kar mar almadım. daha da ötesi zarar ettim. şimdi sen bir sistem anlatıyorsun, böyle böyle olunca böyle oluyor falan filan. teori... ben de diyorum ki bu hesap bana para kazandırmadı ve dahası kaybettirdi. ne yapacağız şimdi? senin teorine karşılık benim pratiğim. yalan mı söylüyorum! adamı dellendirme akşam akşam.


  • tannhauser  (11.08.11 23:29:37) 
@tannhauser öncelikle size yazmamıştım yazdıklarımı, dellenmenin lüzumu yok.

ikincisi; üzgünüm ama yanılıyorsunuz; çıkarın tüm o hareketleri bakın, göreceksiniz kayıp falan yok.

bundan adım gibi eminim, çünkü banka çalışanıyım. tüm ürün işleyişlerine (ve hatta neredeyse yazılımsal algoritmalarına) hakim; tüm müşteri verilerine ulaşabileceğim bir görevde ve pozisyondayım. elma hesabının nasıl çalıştığını adım gibi biliyorum.

ama neyse, ben ne desem de kemikleşmiş yanlış bazı düşünceleri değiştirmek mümkün değildir belki de, susayım en iyisi..

(haaa bu arada "bak işte banka çalışanıymış, bankaları savunuyor" diye aklınızdan bile geçirmeyin.. bankaları savunacak en son kişiyimdir belki de; ama dediğim gibi - bok atacaksak da mantıklı bir sebepten bok atalım)
  • reeper redeemer  (12.08.11 00:05:11) 
@tannhauser reeper redeemer'inde dediği gibi zarar etmen mümkün değil.hesaplarını tam anlamıyla inceleyemiyor olabilirsin. git bankana, deki müşteri hizmetleri yetkilisine kardeşim bana elma hesabı yapmışınız hesaplarımı dök, ben ne kadar kar ettim isptla de. çok basit birşey bu, bunu yapmam diyorsan elma hesabına başladığın tarihteki likit fon değerini bul bugünki fiyatına bak, stopajı çıkar o değerde sana fikir verir :)
öptüm kib :)

not: bankacıyım
not2:ne yazık ki !!
  • tombalabala  (12.08.11 09:24:09 ~ 09:24:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.