[]

İşyatırım be stoploss

Şimdi diyelimki 10 liraya hisse aldım ben burdan ve stoploss 9 dedim içimden. yani 9 olunca hisse satılsın otomatikman. ama diyelimki hisse 9,50'de ve ben satış talimatı verdim 9.00 diye.

bu durumda, sistem bak hele yeğenim sen 9 demişsinde hisse 9,50'de hadi ben bunu satayım da hisse başına 50 kuruş sakal olsun sana mı der. yoksa hakikaten sadece 9.00'da mı satar


 
---Sadece tahmin---
"Siz 10 liraya aldığınız hisse düşüşe geçerse 9.00 olduğunda sat daha da düşmeyim." demiş oluyorsunuz. 9.50de satarsa size sakal değil yine zarar olur. 9.00dan satar yine de.
---Sadece tahmin---
  • olympossible  (11.08.11 18:06:58) 
birincisi, hissede kimse sakala bakmaz. İkincisi, anlık hatalar büyük zararlar / karlar getirebilir.

Piyasada kimse başkasının zengin olmasını istemez, amaç küçüğü sömürmektir.

Bunları düşününce cevabı bulmuşsundur ama hayır, emrin iletildiği sırada emrin geçerliliği ve içeriği neyse, o şartlar sağlanırsa işlem yapılır.
  • bonjurkes  (11.08.11 19:22:11) 
eğer fiyat 9,50 yken 9,00 a normal satış emri verirsen emrin 9,50 den gerçekleşir. 9,00 a satış emri girmek demek 9,00 a kadar sat demektir. emrin adı da limit fiyatlı emir dir zaten. yani daha iyi fiyat varsa ordan satar.

yok sen 9,50 den satmasın, 9 a düşer ordan işlem geçerse 9,00 a göndersin satışı istiyorsan, borsanın kendi bünyesinde olmayan, aracı kurumunun kendi ürettiği bir yazılım aracılığıyla ancak yapabilirsin bunu. stop loss (zarar kes) emri denir buna. böyle bir emir kullandığın aracı kurumda yoksa yapamazsın. borsa bünyesinde olmadığı için standart bir emir tipi değil bu. forex piyasada var mesela vobda da var ama imkb de yok. ama bu emir tipini şimdi eczacıbaşı menkul kullanıma açtı. kendi yazılımları. bunda emri yazdığında borsaya göndermiyor, kurum kendi sisteminde saklıyor, sistem fiyatı takip ediyor ve 9,00 dan işlem geçtiği anda senin satış emrini piyasaya gönderiyor. dediğim gibi daha önce gönderse fiyat önceliği kuralından dolayı o anki aktif satış fiyattan gerçekleşir emrin. o yüzden tek yolu bu.
  • croupier  (11.08.11 22:22:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.