[]

Amerikan mahkemelerinde jüri neye göre seçiliyor?

Baro avukatlarının CMK görev atamaları ile alakalı bir araştırma yapmaktayım an itibariyle.

Amerikan mahkemelerinde dava esnasında oturup dinleyen, sonra da bir karar verip sözcülerine okutturan jüri var ya, buraya insanları nasıl seçiyorlar bilen var mı?

Çok makbule geçecek.

Teşekkürler

 
Gönüllüler arasından iki tarafın ortak seçtiği kişiler oluyor diye biliyorum. Çok fena sallamış da olabilirim, birazda teyid için yazdım.

Ekleme:Yazdığıma yakın birşeymiş. Şurada değinilmiş:
tinyurl.com
  • iustitia omnibus  (11.08.11 17:11:24 ~ 17:16:00) 
Ben jüri üyelerinin davalı ve davacı tarafından tanınmaması gerektiğini düşünüyordum halbuki. Neyse devam edeyim araştırmaya. Teşekkürler


  • dusunuyorumoyleysevurun  (11.08.11 17:16:01) 
kafadan ataniyor sanirim, suc islememis, vergisini vermis ornek vatandaslar arasindan. ev arkadasima gelmisti 2-3 ay once, sorarim aslini astarini yarin.

gonulluler de vardir muhakkak, bizdeki bilir kisi tarzinda.
  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (11.08.11 17:20:15) 
sıradan vatandaşı seçiyorlar kura usülü, teyzeme vurdu piyango ve görevi ekmek gibi bir lüksün de yokmuş.


  • miss antartika  (11.08.11 17:36:38) 
genellikle jury commissioner adlı kişinin hazırladığı listeden kura ile belirlenir diye biliyorum ben. ama jürinin reddedilmesi imkanı da var. bi de jüri her zaman 12 kişi olmuyo. 6 kişiden oluşan jüriler de var. ceza davalarında ve çoğu eyalette anlaşmazlığın belli bir miktarı aştığı davalarda jüri uygulaması zorunlu. jüriler oybilirliğiyle karar veriyo ama nitelikli çoğunluk yönteminin uygulandığı eyaletler de var. dersten aklımda kalanlar bunlar, umarım işinize yarar.


  • isiz ajun  (11.08.11 17:50:01) 
bircok kriteri var,eyaletten eyalete gore degismesi lazim diye biliyorum,nufus sayimlarinda yenileniyor listeler,bunun yaninda da zorunlu olan ya da gonullu olan yerler var,ama bazi usullere gore random secilip,iki tarafin avukatlarinin kabulune gore kesinlesir.

ama eylatler arasi farklar var bildigim kadariyla

ayrica gozden kacabilecek bi ayrinti icin,capital punishment konsuunda
www.eksisozluk.com
  • serabetan  (11.08.11 20:36:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.