[]

black jack ile ilgili bir soru

Merhaba duyurucular,
Şimdi arkadaşla girdiğimiz bir iddia var.Black jackde kartları böldüğümüzde(double) mesela 2 tane sinek 9'u böldük yani elimizde 9-9 var. kart istedik diyelim ki 4 geldi.yani 13-9 oldu.2nci dağıtılan kart da 5 geldi.bu kart 18-9 diyerek mi sayılır yoksa 13-14 diye sıra sıra devam eden şekillerde mi ? kısaca double a giden bir oyuncu kasadan kartları hangi sırayla alır ?

benim internette oynadığım oyunlarda ilk 1.sıra bitiriliyor sonra 2.sıraya geçiliyor.benim iddiam bu. arkadaşım 21 filminde bir ona bir buna koyuluyor şekilde olduğunu görmüşmüş ve kendince internetteki oyunun yapımcısının doğru bilmek zorunda olmadığını söylüyor yani oynadığım oyun yanlışmışmış vs.

Bana bunu açıklayan ingilizce ya da türkçe hiç farketmez hatta ingilizce olursa daha inandırıcı olur bir makale ya da ne bilim las vegasın ünlü bi kumarhanesinin sitesindeki bir yazı bulabilir misiniz ?

 
Kesin kuralları bilmiyorum ama benim oynadığım blackjack'te (internette oynamadım) kağıtlar sıra ile dağıtılıyordu. senin soruna gelecek olursak, 2. kağıt dağıtımında durum 13-14 oluyor. işin özeti sıra ile gidiyor.


  • boozedin  (11.08.11 08:08:41) 
kıbrıs' da oynadığımda, yanlış hatırlamıyorsam, sırayla dağıtılıyordu


  • kisa  (11.08.11 08:22:30) 
eski ve kısa süreli bir dealer olarak kartları bölmek double değil split oluyor. yani split ile double'ı birleştirmişsiniz sorunuzda. bu bir. ikincisi mesela

9-----9
4-----x
5-----x

şeklinde gider. yani sanki ayrı bir bet gibi, önce splitin bir ayağı bitiriliri sonra diğer ayağı..

doküman için öğlenden sonrayı bekleyeceksiniz. ayrıca merak ettim, 21 'de nasılmış ona da bakacağım. ancak, eğer bu kurallara göre hata ise imdb'de goof kısmında yazıyordur hemen bakalım.
yazmıyor
buradan bi bakın var mı bilemem.
goo.gl
  • ben smyrna  (11.08.11 09:44:57) 
o degil de, iki tane sinek dokuzu nasil boluyorsunuz ki (split) ortada iki tane sinek dokuz olmamasi lazim degil mi?


  • orcu  (11.08.11 14:00:02) 
tek desteyle oynanmıyor, 2 de sinek 9 olur 3 te


  • kisa  (11.08.11 15:00:05) 
@ben smyrna
verdiğiniz linkte dağıtım kuralından bahsetmemiş malesef bölme işleminde.

  • bugax  (11.08.11 16:25:05) 
svpam bi ayrıntı eklemiş ve sanırım (orasını hatırlayamadım şimdi) doğru söylemiş. önce kağıtlara birer adet açar. sonra splitin bir bacağı sonra diğeri...


  • ben smyrna  (11.08.11 16:31:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.