[]

Tez yazımı hakkında

Selam duyurunun asil ve kültürlü sakinleri. tez yazımı için bilgi alacağım sizden.

Elimde olanlar,

Kapak, Giriş, Kısaltmalar,Bölümler, İçindekiler, sıralaması ne olur bunun? Bir oldurun be.

 
okulun bir şablonu olur genelde, hocana bunu sor, o şablona göre kenarlıkları vs yapıyorsun zaten...


  • nucleon  (11.08.11 02:49:40) 
bu konua bir şey söylenmedi ama yazı tipi vs konular tamamlandı. sıralama konusunu da kendiniz araştırın dedi. içindekileri mi yoksa girişi mi önce vermeliyim.


  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (11.08.11 02:53:03) 
genelde şöyle olur sıra. kapak, içindekiler, giriş, bölümler, sonuç, kaynakça.

ayrıca şu çalışma da işinize yarayabilir.
80.251.40.59
  • isiz ajun  (11.08.11 02:58:47) 
Enstitünün sayfasında mutlaka bir şablon vardır kontrol ettiniz mi? Hangi üniversite/bölüm olduğunuzu bildirirseniz mutlaka birileri daha rahat yardımcı olacaktır. Mesela şu şekilde de bir sıralama olabilir: Dış kapak
İç kapak
Tutanak
Araştırma Fonu Desteği (Varsa)
Önsöz
İçindekiler
Şekil Listesi
Tablo Listesi
Sembol Listesi
Özet
Summary (Yabancı Dilde Özet)
Giriş
Genel Kısımlar
  • ernest everhard  (11.08.11 03:05:20) 
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde okuyorum. İçerik taramaları ve değerlendirmeler bitti. sadece düzenin nasıl olacağı konusunda büyük sıkıntıya düüştüm ve hocanın en çok dikkat ettiği şey bu. @isiz ajun işime yarayacak gibi duruyor, teşekkür ederim. @ernest önsöz veya giriş ayrı ayrı olmasın dedi, ikisini de giriş altında topladım olur mu dersin?


  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (11.08.11 03:10:42) 
sbe.marmara.edu.tr Aradığın herşey var burda


  • poseidon1  (11.08.11 09:11:09) 
kendi kullandığım yöntem,

tez2.yok.gov.tr burada arama yaparak okulunuzdaki- bölümünüzdeki hatta hocanızın önceden danışmanı olduğu tezlere ulaşabilirsiniz; böylece garantili olur daha önce kabul edilen tezleri görünce.
  • kirliyesilkazak  (11.08.11 13:24:13 ~ 13:24:50) 
önsöz ile giriş aynı olur mu be :) ama hoca öyle istiyorsa olur. Unutma hocanın istekleri tüm uluslararası standartların önündedir. Ayrıca Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimsel Enstitüsü'nün sayfasında şu dökümanlar mevcut:

www.sbe.gazi.edu.tr
www.sbe.gazi.edu.tr(2).doc

Bu ikinci belgenin 5.1. maddesinde şu şekilde bir sıralama verilmiş:


- Ön Kapak
- Boş Sayfa
- İç Kapak
- Jüri Üyeleri Onay Sayfası
- Önsöz
- İçindekiler Dizini
- Simgeler ve Kısaltmalar Dizini
- Tablolar/Şekiller Dizini
- Giriş
- Bölümler
- Sonuç
- Kaynakça
- Ekler
- Türkçe Özet Sayfası
- İngilizce Özet Sayfası
- Boş Sayfa
- Arka Kapak

Siz hocanıza üniversitenin tez yazım yönergesini gösterin derim.
  • ernest everhard  (11.08.11 23:11:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.