[]

kendini kapatan pc

belli başlı oyunlarda (özellikle araba yarışları) pc bir anda kendisine restart atıyor. restart'dan sonra karşıma "pc yi normal şekilde başlat" ve "onarıp başlat" çıkıyor, onarım başlat dedigimde hata veriyor windows cd'si istiyor, normal başlat dedigimde windows 7'nin penceresi çıkıyor ama tekrar restart atmadan başlamıyor.

pc'nin özellikleri oyunları kaldırmaya hayli hayli yetecek düzeyde. oyunlar steam'den alındı, orjinal.

peki acaba sorun nerede olabilir ?

 
ısınma problemi olabilir. bios'tan kapanma eşiğini (sıcaklık) yükseltmeyi deneyebilirsin.


  • atesikus  (11.08.11 02:19:08) 
Kasa fanının ve soğutucuların yeterli seviyede olmaması kuvvetle ihtimal. Üst düzey donanıma sahipsen, yüksek Watt'lı bir soğutucu kullanman gerekir.


  • rosebud  (11.08.11 02:20:38) 
başka bir sebebi olabilir mi peki ?


  • Transa  (11.08.11 02:20:59) 
ısı problemi yüzünden.işlemci en fazla oyundayken ısındığından haliyle çıkınca restart atar.saçma gelebilir ama dediklerimi yap.işlemci fanını sök toz varsa sil, fanda ayrıyetten bir sorun varsa yağlamayı dene.işlemciyi ve fanı 1-2 dk buzlukta beklet(komple).çıkar ve oluşan nemi sil.5dk sonra tekrar kasaya tak.

not:sorun bende ve 3 arkadaşımda daha oldu.ben bu şekilde hallettim.arkadaşarıma da söyledim onlarda bu şekilde hallettiler.

edit: şaka gibi geliyor olabilir ama denemekten ölmezsin. :) .d
  • spesifikasyon  (11.08.11 02:28:26 ~ 02:32:40) 
ısınıyor arkadaş pc, başka ne olabilir demişsin,, psu yetersiz geliyordur, o da yapar ( halihazırda ısıtır o da )

sen kasayı elektrikli süpürgeyle güzelce süpür, işlemci fanını vs, bir de öyle dene...
  • nucleon  (11.08.11 02:30:26) 
ısınma ihtimali yüksek olmakla beraber bazı ramler de bu türlü problemler çıkarabiliyor. ama öncelikli ihtimal fanın yeterli derecede soğutma işlevini yapamaması.


  • ordabiyerde  (11.08.11 02:53:53) 
umarım sorun ısınmayla alakaldır


  • Transa  (11.08.11 03:04:54) 
ekran kartında da fansal problem olabilir ve o da ısınmaya bağlı makinayı kapattırıyor olabilir


  • sbryldrm  (11.08.11 03:34:55) 
mavi ekran hatası filan ver miyor mu?
fanların içi pislik dolmuştur, yoksa o kadar ısınan bilgisayar duymadım.

  • hoot  (11.08.11 04:06:53) 
@hoot

hayır vermiyor. sadece kapatıyor pc kendini.
  • Transa  (11.08.11 04:44:17) 
@hoot: 2003'te keysmart marka sistem halinde bir bilgisayar almıştım ve kasa fanında, ekran kartı fanında hiçbir sorun olmamasına rağmen fabrika çıkışında kapanma eşiği olarak çok düşük bir ısı ayarlanmıştı ve online flash oyunlarında bile kapanıyordu. yani belki bilgisayar çok ısınmıyor bile olabilir.


  • atesikus  (11.08.11 05:54:17) 
www.cpuid.com
bu programla sıcaklık değerlerine bir bakıver, hatta kayıt tutan bir program bulsan iyi edersin.

  • hoot  (11.08.11 08:15:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.