[]

breaking bad vs. dexter

yaptığım araştırmalar sonucu en çok bu iki dizi tavsiye ediliyor. hangisini izleyim karar veremedim. ikisini de izleyenler yorum yapar ve bir tavsiye de bulunursa sevinirim.

not: ikisinin de konusunu, türünü tam çözemedim, bu şu yönden iyidir öbürü şu yönden diye açıklarsanız sevinirim. bir de ikisini de izlediğinizi belirtirseniz..


 
dexter.


  • ordabiyerde  (11.08.11 00:48:17) 
ikisini de izliyorum ve Dexter diyorum, şimdi buradan yorum yaparsam spoiler inzibatlari mesaj atiyorlar.


  • khan shabbir  (11.08.11 00:53:01) 
cok zor soru.

sanirim burun farkiyla breaking bad ama boyle milim bile fark olmadan.
dexter'in da 1. ve 5. sezonu iyi, 4. su cok iyidir.

ben olsam ikisini de birlikte izlerdim (izliyorum zaten)
  • entrapmen  (11.08.11 00:53:27) 
dexter'ın her sezonu 12 bölümdür, sezon finalinde olaylar çözülür, heyecanlıdır yani.
breaking bad'in ilk altı bölümünü izledim, sarmadı.

  • world  (11.08.11 00:55:26 ~ 00:56:17) 
dexter kesinlikler, breaking bad de bi nane olduğu yok, adam işte kafayı kırıyo bilmem ne, acıdım birkaç bölüm izlediğim zamanıma...


  • nucleon  (11.08.11 00:59:10) 
bb izlemedim ama izlemeden bile, gönül rahatlığıyla dexter derim.


  • tannhauser  (11.08.11 01:04:05) 
breaking bad'de dram unsuru dexter'a göre daha ön plandadır. ilk sezonlar dexter'a göre daha yavaş ilerler. bu sayede dizideki karakter ve konu derinliği artıyor. bi kaç bölüm izlemekle dizinin değerini anlamazsın ilk sezonu bitie derim, ilk sezondan sonra da zaten kaptırıyorsun. dexter breaking bad'a göre daha çerezdir. ekşını daha boldur. şimdi spoiler olacak diye tam bi şey de yazamıyorum.. benim tavsiyem mümkünse ikisini de izlemen, ben öyle yapıyorum. bi şey kaybetmezsin..


  • toshiro  (11.08.11 01:15:25 ~ 01:16:50) 
İkisi de en sevdiğim dizilerin başında gelir.
Breaking Bad psikolojik yönü daha ağır basan bir yapım. Olaylar oldukça yavaş gelişir. Aksiyondan ziyade karakterlerin ruh halleri daha ön plandadır. Ama bütün olarak ele alırsak harika bir dizi.
Dexter ise daha kolay sindirilen bir dizi. Olaylar daha hızlı gelişir ve sezon finalinde çözülür. Heyecan dozu yüksek sahneleri daha çoktur. Dexter, Breaking Bad'e göre daha geniş kitleye hitap eden bir dizi. Sokaktan adam çevirsen Dexter'ı severek izler ama Breaking Bad'i sıkıcı bulabilir.

Sonuç olarak iki diziyi de izlemeni öneririm. Ama illa birisi dersen Dexter derim.
  • voiceofthesoul  (11.08.11 01:23:27) 
breaking bad:www.imdb.com

dexter:www.imdb.com

imdbde burun farkıyla breaking bad önde,dexterin ilk sezonunu izledim fena değil ama abartıldığı kadar iyi bulmadım.yani izlenir ama başrol çok uçuk bir karakter olduğu için kendimi karakterle özdeşleştiremedim yada pek yakın hissedemedim doğrusu.tabi zevkler ve renkler.
  • dynamic0de  (11.08.11 02:25:34) 
dexter izlemedim.breaking bad ise izlediğim en kaliteli dizilerden birisi.aksiyon seviyorsan bb yi izleme.indirmeye başladıysan "stop"'a bas.dizi yavaş ilerliyor ama sarıyor be abi.


  • zizounij  (11.08.11 02:37:15) 
ikisinide izle pişman olmazsın. ikisinide izledim.


  • stay with me  (11.08.11 02:39:28) 
konu dizilerden açılmışken, 24 nedir,ne değildir? izlenesimidir


  • zizounij  (11.08.11 02:51:52) 
Bu soru ufak çocuğa "anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı" gibi bir şey.

Dexter ile başlardım ben olsam, nasıl olsa iki diziyi de bir çırpıda bitireceksin.

Breaking Bad'de izlenmesi gereken sağlam yapımlardan, hiç izlememiş veya bir kaç bölüm izlemiş olanların yorum yapanları dikkate alma.
  • kimlanbu  (11.08.11 03:13:21) 
Ben ikisini de izledim.

Önce BB'yi izleyip ilk 3. sezonunu bitirmiştim. Sonra Dexter'ın ilk sezonunu izledim. ''Aman bu neymiş be BB dururken'' diye sıkılıp bıraktım.

Zevk meselesi tabii bir yerde. Ben polisiye çok severim, çok okumuşluğum ve izlemişliğim vardır. Dexter belki o yüzden basit geldi bana. Millet bildiğin tapıyor.

Sen ikisine de bir başla yahu. Sanki çok mu kaliteli dizi var izlenecek?
  • terelelli  (11.08.11 03:54:28) 
dexter iyi dizi. breaking bad bir sanat eseri. kıyaslamak bile saçma bence. o kadar net söylüyorum.


  • otonomo  (11.10.11 00:37:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.