[]

Photoshop'ta karelere bölmek

Photoshop'ta bir resmin üzerine grid koymam gerek ama View menüsünden yapınca o grid kalıcı olmuyor. Yani benim bunu yaptığımda kaydettiğim JPEG dosyasının üzerindede o karelerin görünmesi gerek. Nasıl yapılır.




 
goo.gl bunun beyazlarını sil. layer olarak üstüne koy.
veya 4 x 4 istiyorsan 4 x 4 grid diye ara onu al koy.

  • ben smyrna  (10.08.11 23:26:42) 
istediğim boyutlarda yapmama imkan veren bir yöntem yok mu? çok küçük kareler lazım bana.


  • r_u_h  (10.08.11 23:28:26) 
yok. küçük karelerle grid ara veya büyükleri yanyana koy. veya tek tek çiz. olmadı excelde istediğin yoğunlukta yap. onu yapıştır. bilgisayar elinin altında seçenek çok.


  • ben smyrna  (10.08.11 23:31:49) 
al tembel. i.imgur.com


  • ben smyrna  (10.08.11 23:33:39) 
excel ile. 100 x 100


  • ben smyrna  (10.08.11 23:34:00) 
istedigin boyutlarda yapmana imkan veren bir yontem var tabii.

ilk once istedigin boyutta bir dosya aciyorsun. kareler ne kadar buyuk olsun istiyorsan dosyanin boyutunu o sekilde yapiyorsun. sonra o dosyanin kenarlarina 1 pixel kalinliginde boyuyorsun, yani kare ciziyorsun bir tane. ctrl + a ile tum dosyayi seciyorsun. sonra edit'de olmasi lazim "define pattern" yapip kareyi pattern olarak kaydediyorsun.

daha sonra grid i uygulamak istedigin dosyada yeni bir layer aciyorsun. Yine edit seceneginden fill yapiyorsun. karsina bir ekran cikacak. o ekranda "use" kismini "pattern" seciyorsun. birden fazla pattern oldugunu goreceksin. o patternlerden kendi yaptigini seciyorsun. OK'e basinca kareler grid seklinde layer'a ardi ardina eklenmis olacak.

anlamadiysan keywordler sunlar: "define pattern" ve "fill" - "pattern". bunlari youtube da fln aratsan anlatmaya calistigim seyin videosu cikar zaten.
  • perkele  (10.08.11 23:44:23) 
bilgisayarın amacı yaptığını pratikleştirmektir. pattern üretene kadar benim verdiğimi üstüne layer olarak koyman 5 saniye. hiç birini tiklememen (ki çok da tikimde) paha biçilmez.
perkelenin metodu daha "profesyonel" tabi. güle güle uğraş.

  • ben smyrna  (10.08.11 23:56:58) 
benim yazdigim yontemle yapmak max 20 sn. adama yanlis bilgi verip, yontemi yok demissin, tek tek kareleri ciz demissin, yetmedi excel fln yazmissin :) boyle cevap verip bir de ustune tik niye koymadin tribi atmasan iyiydi :)


  • perkele  (11.08.11 01:08:14) 
grid koyunca "jpg"'de siliniyor diyene benim metod da uyar. merak etme..


  • ben smyrna  (11.08.11 16:33:15) 
@ben smyrna gridi açıp kaydettiğinde yok olmamasını becerebiliyorsan onu söyleseydin en başta. kırıcı olmamaya çalışıyorum ama beyazlarını sil bunu koy falan bilgisayardan anlamayan insanı bırak mantıklı insanın diyeceği şeyler değil zaten. pratik olan beyazları silmek değil istediğin boyutta istediğin kadar kareyi oraya koymana rahatlıkla izin veren yöntemdir.


  • r_u_h  (11.08.11 19:47:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.